Πολλά άρθρα και ιστορίες έχουν γραφτεί για ένα εκ των πιο ιστορικών αγωνιστικών αυτοκινήτων, τη Lancia Stratos. Για αυτό και δε θα σε κουράσουμε με ιστορικά στοιχεία και αναδρομές που ίσως ήδη ξέρεις, θα υπενθυμίσουμε απλώς ότι το κεντρομήχανο ιταλικό αγωνιστικό με το κοντό μεταξόνιο, είχε σχεδιαστεί από το Marcello Gandini για τον οίκο Bertone και φορούσε κινητήρα της Ferrari. Το παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλλυ έχει κερδηθεί 3 φορές από τη Stratos από το 1974 έως το 1976 και φυσικά πρόκειται για ένα αυτοκίνητο με υψηλή χρηματική αξία σήμερα στον κόσμο των συλλεκτών και όχι μόνο. Σε αυτό σίγουρα βοήθησε και η περιορισμένη παραγωγή της, σε μόλις 500 κομμάτια.

Στο βίντεο που ακολουθεί, θα δεις την πολύ όμορφη ιστορία που περιγράφει ο πρώην οδηγός της Formula 1, Erik Comas με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ο οποίος κρατά το αγωνιστικό πνεύμα αυτής της Ιταλίδας άσβεστο για 40 και πλέον χρόνια.

 • SAMURAI-66

  Αριστουργημα πανω σε τεσσερις τροχους!!!
  ………..https://youtu.be/QFSAWiTJsjc

 • jonjon

  Ποιό; να πρωτοδιαλέξεις όλα τα χρώματα ωραία είναι!

 • Μάνος Μαμαλάκης

  Ένας τόσο αγαπημένος θρύλος της αυτοκίνησης, που έμεινε χαραγμένος στη μνήμη μας για τις ένδοξες νίκες του στο WRC. Αξέχαστη Stratos… είναι απίστευτη…

  ‘Εφυγε η Stratos και παρέλυσε η Lancia…

 • Mika

  Αυτοκινητο μυθος!

 • spiros

  αι στα τσακιδια με τον πουλοβερακια πια.
  θελω πισω τη LANCIA