Το πρώτο πράγμα που θα σου έρθει στο μυαλό, όταν δεις το video, είναι ότι οι οδηγεί που παραβιάζουν τον ερυθρό σηματοδότη είναι “δολοφόνοι”. Και δεν θα έχεις άδικο.

Η American Traffic Solutions, ο κορυφαίος πάροχος καμερών οδικής ασφάλειας στη Βόρεια Αμερική, έδωσε στη δημοσιότητα το παρακάτω video, το οποίο περιέχει ατυχήματα του 2016, για να δούμε μερικές από τις χειρότερες καταστάσεις που επακολούθησαν των παραβιάσεων του κόκκινου, και το πόσο πολύ επικίνδυνο να το αγνοούμε.

Ο Liz Caracciolo, γενικός διευθυντής ασφάλειας της ATS, δήλωσε:

Μόνο όταν βλέπεις, πιστεύεις, και η ATS προτρέπει τους οδηγούς να δουν το video και να αναγνωρίσουν τον κίνδυνο να περνάς με κόκκινο. Κάθε μέρα, στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οδηγοί παραβιάζουν τους ερυθρούς σηματοδότες και προκαλούν κατά μέσο όρο δύο θανάτους, και περισσότερους από 340 τραυματισμούς. Όταν οι οδηγοί αγνοούν το κόκκινο φανάρι, οι ίδιοι και αθώοι πεζοί, μοτοσικλετιστές, ποδηλάτες, άλλοι οδηγοί και επιβάτες διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο. Η ATS καλεί όλους τους οδηγούς να επιλέγουν την ασφάλεια, πάνω από απερισκεψία και να σταματούν στο κόκκινο.