Αν είσαι καλός πελάτης της Ferrari και στον τραπεζικό σου λογαριασμό υπάρχουν πολλά μηδενικά, η ιταλική εταιρία έχει δείξει ότι είναι πρόθυμη να πραγματοποιήσει οποιαδήποτε τρελή επιθυμία.

Αυτό φαίνεται ότι έκανε για έναν νέο επιχειρηματία, ο οποίος υπογράφει ως Greg B. στο Instagram και στο forum FerrariChat. Διαθέτει μια απίστευτη συλλογή αυτοκινήτων, που περιλαμβάνει Alfa Romeo 8C Competizione, Ferrari F50, Mercedes-AMG G63 6×6, LaFerrari, Maserati MC12, Pagani Huayra BC, κάποιες Pagani Zonda (συμπεριλαμβανομένου μιας Zonda R) και πολλά άλλα. Επίσης είναι μέλος των προγραμμάτων XX και F1 Clienti της Ferrari, οδηγώντας στα αντίστοιχα events μια 599XX και ένα μονοθέσιο F1 της φίρμας.

Πριν δύο μέρες ανέβασε στον λογαριασμό του Instagram την παραπάνω φωτογραφία, και μας διαβεβαιώνει ότι αυτό που βλέπουμε δεν είναι LaFerrari, δεν είναι V8 και ούτε μια 488. Η μυστηριώδης Ferrari φαίνεται να είναι μια 458 με τον V12 κινητήρα από το ιταλικό hypercar, το οποίο λογικά είναι προϊόν του τμήματος Special Projects. Επειδή είναι εξαιρετικά δύσκολο το αυτοκίνητο να πάρει νέα έγκριση τύπου για χρήση στον δρόμο, συμπεραίνεται ότι πρόκειται για ένα μοντέλο που δεν θα έχει πινακίδες κυκλοφορίας, όντας μια ειδική κατασκευή για χρήση πίστας, όπως τα μοντέλα ΧΧ.

Στην προκειμένη περίπτωση, αυτό που σταδιακά αποκαλύπτεται εδώ και μία εβδομάδα σε προσωπικό λογαριασμό στο Instagram προκαλεί πολλά ερωτηματικά, και ούτε οι πιο φανατικοί φίλοι της Ferrari δεν μπορούν να είναι σίγουροι για το τί ακριβώς είναι και πώς λέγεται. Εννοείται ότι από την πλευρά της εταιρίας δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση ακόμα. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Στο forum της ιταλικής εταιρίας συζητιέται έντονα ότι δεν πρόκειται για κάποιο μοντέλο φτιαγμένο από το μηδέν, αλλά για κάποιο παλιό “μουλάρι” της εταιρίας, ίσως ένα από αυτά που χρησιμοποιήθηκαν κατά την αρχική εξέλιξη του κινητήρα της LaFerrari, στις κατάλληλα τροποποιημένες 458. Έτσι, ενδέχεται αυτό να βγήκε προς πώληση, και να το αγόρασε ο Greg B.

Περισσότερα για αυτή την 458, θα μάθουμε όταν αποκαλύψει όλες τις πληροφορίες ο Greg B.