Θέλεις one-off Ferrari. Να τι χρειάζεται για να πάρεις μία

Σχετικά άρθρα

ferrari-features-889

Μια Ferrari από μόνη της είναι μια εξαιρετικά ειδική κατασκευή. Τι μπορεί να γίνει όμως για κάποιον που θέλει κάτι ακόμα πιο ειδικό με σήμα το αλογάκι;

Η ιστορία ξεκίνησε από έναν Ιάπωνα συλλέκτη Ferrari, τον Junichiro Hiramatsu, ο οποίος θέλησε να γιορτάσει την ιστορία του με την ιταλική φίρμα, δημιουργώντας την SP1, που βασίζεται πάνω στην F430.

ferrari-features-892

Από τότε η Ferrari διέθεσε για πολύ συγκεκριμένους πελάτες ένα one-off πρόγραμμα που το έχει ονομάσει Special Projets. Πρόσφατα είδαμε την Ferrari 458 MM Speciale στο Goodwood Festival, που ανήκει σε κάποιον Άγγλο, ενώ στο παρελθόν έχουμε δει την Ferrari 458 Italia Niki Lauda, την Ferrari 360 Barchetta, την Ferrari P4/5 by Pininfarina του James Glickenhaus, την Ferrari SP12 EC του Eric Clapton, την Ferrari SP America, την Ferrari F12 TRS, την Ferrari SP FFX, την P540 Superfast Aperta, την Superamerica 45, την SP Arya και την 612 GTS Pavesi.

Τι χρειάζεται λοιπόν για να παραγγείλεις μια εντελώς ειδική κατασκευή της Ferrari, την οποία θα φτιάξεις εντελώς στα μέτρα σου; O Enrico Galliera, ο εμπορικός διευθυντής της Ferrari, κάνει γνωστές τις πέντε βασικές προϋποθέσεις.

1. Να είσαι καλός πελάτης της Ferrari

Καταρχάς, μη νομίζεις ότι μετράει μόνο το χρήμα. Δεν αρκεί να χτυπήσεις την πόρτα του Maranello, δείχνοντας ένα κενό τσεκ επιταγής στο οποίο εκείνοι θα συμπληρώσουν το ποσό. Όχι, ότι θα στη χαρίσουν, απλά δεν αρκεί μόνο αυτό. Η επιλογή δίνεται σε ειδικούς πελάτες που έχουν αποδείξει στο παρελθόν την αγάπη τους για την μάρκα.

2. Να έχεις υπομονή

Μη νομίζεις ότι θα την παραγγείλεις μέσα από μια έκθεση, βλέποντας απλά φωτογραφίες. Ούτε καν! Ετοιμάσου να ξοδέψεις πολύ χρόνο στις εγκαταστάσεις της Ferrari στο Maranello. Η διαδικασία διαρκεί από 18 μέχρι 24 μήνες και σκέψου πως θα είναι σαν να είσαι ένας εργαζόμενος εκεί. Θα παρακολουθείς βήμα-βήμα την εξέλιξη του αμαξιού σου, μιλώντας με τους σχεδιαστές και τους μηχανικούς της φίρμας, σαν να είσαι ένα μέλος από την ομάδα τους!

consegna direttaSP10 super america45 18-05-2011 ph.luca toni/lapresse 2011© Ferrari S.p.A.

3. Κράτησε τις περίεργες ιδέες σου για άλλη εταιρία

Υπάρχουν κόκκινες γραμμές από την Ferrari. Μπορείς να διαλέξεις σασί και να βάλεις έναν κινητήρα της επιλογής σου. Όμως, όσα και να θες να διαθέσεις, αυτό που επιθυμείς θα πρέπει να μη ξεπερνά τα όρια που θέτει η φίρμα. Για παράδειγμα, ξέχνα το αν θες να κάνεις μια ροζ Ferrari δώρο στο αίσθημα .. Sorry. No! Επίσης ξέχνα το αν θες μια αγωνιστική εκδοχή της GTC4 Lusso. Όχι και πάλι. Έχεις επιλογές, αλλά δεν θα σε αφήσουν να κάνεις ότι θες. Δε μας μοιάζουν τα χρήματα λέει η Ferrari, ενώ χαρακτηριστικά δηλώνει:

Αυτή θα είναι πάνω από όλα μια Ferrari, που σημαίνει ότι οι επιδόσεις δεν μπορούν να επηρεάζονται από τη σχεδίαση.

4. Να έχεις ακόμη μεγαλύτερη υπομονή

Χρειάζεται μεγάλα αποθέματα υπομονής. Το Πρόγραμμα One-Off, βγάζει στην παραγωγή μέχρι 3 αυτοκίνητα τον χρόνο, γιατί όπως κατάλαβες δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ο Galliera δηλώνει συγκεκριμένα:

Έχουμε μεγάλο πρόβλημα, που σημαίνει ότι είμαστε sold-out μέχρι το 2021. Πρέπει να παραμείνει κάτι εξαιρετικά περιορισμένο. Έτσι, παρόλο που έχουμε μια πολύ μακριά λίστα πελατών, προσπαθούμε να την καλύψουμε. Και αυτό είναι το βασικότερο πρόβλημα μέχρι τώρα. Ότι έχουμε πολλές αιτήσεις που δεν μπορούμε να ικανοποιήσουμε.

sp3 in pista fiorano durante la consegna al cliente 10-12-2009 ph.luca toni/lapresse 2009 © Ferrari S.p.A.

Ο ίδιος συμπληρώνει για την τιμή.

Η τιμή εξαρτάται από το ποιο σασί θες να χρησιμοποιήσεις και το είδος του project που θες, αλλά σκέψου ότι μπορεί να φτάσει τα 3 εκατομμύρια ευρώ!.

5. Να την οδηγείς!

Μια άλλη επιθυμία της Ferrari, είναι ότι ζητάει από τους κατόχους να κυκλοφορούν στον δρόμο και να μη τα έχουν κλεισμένα σε γκαράζ! Ο Galliera λέει και πάλι

Σίγουρα, πιστεύουμε ότι τα αυτοκίνητά μας, μπορούν να ζήσουν μέσα σε ένα ωραίο μουσείο κάποιας προσωπικής συλλογής, αλλά προτιμούμε κάθε αμάξι να κυκλοφορεί και στον δρόμο. Έτσι, είτε μιλάμε για τα απλά, είτε για τις one-off κατασκευές, πιέζουμε τους πελάτες μας να τα οδηγούν και να τα κυκλοφορούν στον δρόμο.

ferrari-features-890

Βέβαια αυτό δεν είναι επιτακτικό, καθώς σέβονται την επιθυμία αρκετών να παραμείνουν ανώνυμοι. Έτσι είδες την Ferrari 458 MM Speciale στο Goodwood Festival, που συμμετείχε εκεί, αλλά με τον κάτοχο να παραμένει στη σκιά.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ηλεκτρικά θα κοστίζουν λιγότερο από αυτά με κινητήρες εσωτ. καύσης το 2027, αλλά θα έχουν πολύ μεγαλύτερο κόστος επισκευής

Το κόστος κατασκευής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μειώνεται ταχύτερα από ό,τι αναμένει η Ford και σύμφωνα με την πρόβλεψη της Gartner, μιας αμερικανικής εταιρείας τεχνολογικής...

Η Renault δεν θα προσφέρει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2030

Στις αρχές του 2022 η Renault είχε ανακοινώσει πως έως το 2030 η εταιρία θα μεταμορφωθεί σε μια αμιγώς ηλεκτρική εταιρία για την αγορά...

Πατέντα της Ferrari αποκαλύπτει εξακύλινδρο υβριδικό κινητήρα υδρογόνου

Η Ferrari έχει προχωρήσει στη κατάθεση διπλώματος ευρεσιτεχνίας για έναν υβριδικό εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα που τροφοδοτείται με υδρογόνο. Τα σχέδια παρουσιάζουν μια πληθώρα...

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...
Autoblog.gr