Στην CES η Panasonic και η Bose παρουσίασαν τα δικά τους νέα προϊόντα για τα αυτόνομα αυτοκίνητα του αύριο.

Η Panasonic αρχικά παρουσίασε το Autonomous Cabin Concept ή αν προτιμάς το πως φαντάζεται η εταιρία το μέλλον των εσωτερικών των αυτόνομων αυτοκινήτων. Μοιάζει περισσότερο με ένα μέρος που γονείς θα μπορούν να παίζουν με τα παιδιά τους, ενώ συνεργάτες θα καταστρώνουν τα επόμενα επιχειρηματικά πλάνα τους. Κύριο ρόλο παίζουν τα 4K Connected Interactive Tables, τα οποία μπορούν να μετακινηθούν αναλόγως των αναγκών τους. Η έξυπνη καμπίνα της Panasonic διαθέτει παράθυρα επαυξημένης πραγματικότητας που μπορούν να αντιδράσουν με το περιβάλλον, ενώ συνεργάζονται με το σύστημα πλοήγησης και μπορούν να προβάλλουν και πληροφορίες για τον καιρό. Η εταιρία δηλώνει πως αρκετές από τις τεχνολογίες του Autonomous Cabin Concept βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και θα μπορούσαν να περάσουν στη παραγωγή μέσα στα επόμενα χρόνια.

Επίσης η εταιρία στην CES παρουσιάζει ένα head-up display επόμενης γενιάς που επιτρέπει στους οδηγούς να κρατούν τα μάτια τους συνεχώς στον δρόμο, αλλά να παραμένουν ενημερωμένοι. Επίσης η εταιρία σε συνεργασία με τις Google και Qualcomm παρουσίασαν ένα αυτόνομο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας που τρέχει αποκλειστικά το Android 7.0 Nougat. Το σύστημα διαθέτει επεξεργαστή Snapdragon 820Am και έχει ενσωματωμένο το μόντεμ X12 LTE που υποστηρίζει ταχύτητας download 600 Mbps και upload 150 Mbps.

Η Bose από την μεριά της μας δείχνει τα Ride Seat, τα καθίσματα των αυτόνομων μοντέλων που έχουν ως στόχο να παρέχουν όσο γίνεται πιο ομαλές μετακινήσεις.

Χρησιμοποιούν εσωτερικούς μηχανισμούς που ελαχιστοποιούν την κίνηση του επιβάτη, απορροφώντας τις ανωμαλίες του οδοστρώματος, κάνοντας τις μετακινήσεις πιο άνετες, ενώ με αυτές μπορεί κάποιος να εργαστεί ευκολότερα μέσα σε ένα αυτόνομο όχημα.