Η Google θα πουλάει την αυτόνομη τεχνολογία της σε τρίτους

Σχετικά άρθρα

Στην πρόσφατη Έκθεση του Detroit, o CEO της Waymo (που είναι το παράρτημα της Google που εργάζεται πάνω στην αυτόνομη οδήγηση), John Krafcik, δήλωσε πως η εταιρεία του θα συνεργάζεται με τρίτες αυτοκινητοβιομηχανίες με σκοπό την παροχή τεχνολογίας στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης. Άλλωστε ήδη έχουμε ενημερωθεί για την συνεργασία με την FCA και με τη Honda, αλλά στο μέλλον θα υπάρξουν κι άλλες.

Ο ίδιος ωστόσο, δήλωσε επίσης πως η Google δεν πρόκειται να ακυρώσει το δικό της car project, πάνω στο οποίο έχει σκοπό να εφαρμόσει ίδιες τεχνολογίες. Μάλιστα είναι σημαντικό να πούμε πως η Waymo, αναπτύσσει στην παρούσα φάση, αυτόνομα συστήματα οδήγησης Επιπέδου 4. Αυτό σημαίνει πως το αυτοκίνητο μπορεί να κινείται και να στρίβει μόνο του χωρίς καμία υποβοήθηση από ανθρώπινο παράγοντα, αλλά όχι σε πολύ απαιτητικά περιβάλλοντα, όπως θα μπορεί να κάνει ένα σύστημα Επιπέδου 5.

Όπως και να ‘χει όμως, ακόμα και ένα σύστημα Επιπέδου 4, όπως είναι σήμερα, μπορεί να βελτιώσει σημαντικότατα την ασφάλεια στους δρόμους, εφόσον σύμφωνα με τον Krafcik:

Κάθε χρόνο 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι σκοτώνονται στους δρόμους, κάτι που είναι παραπλήσιο στο να πέφτει ένα Boeing 737, κάθε ώρα και κάθε μέρα του χρόνου! Υπάρχουν ακόμη και οι άνθρωποι που δε μπορούν να οδηγήσουν, όπου μόνο στις ΗΠΑ είναι 20 εκατομμύρια. Επίσης, ξοδεύουμε κατά μέσο όρο 50 λεπτά την ημέρα στις μετακινήσεις, που είναι χρόνος ίσος με 162 ολόκληρες ζωές [ο οποίος χάνεται στις μετακινήσεις].

Μέχρι τώρα τα πρωτότυπα αυτόνομα οχήματα της Waymo έχουν διανύσει παραπάνω από 4 εκατομμύρια χιλιόμετρα σε δημόσιους δρόμους και παραπάνω από 1,5 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα στους εξομοιωτές της εταιρείας.

Τέλος, ο ίδιος, δεν παρέλειψε να αφήσει τροφή για σκέψεις με τα λεγόμενά του, ότι κάποια project η εταιρεία θα τα κάνει μόνη της, ενώ κάποια άλλα θα γίνουν με συνεργάτες. Παράλληλα δήλωσε πως η Waymo έχει τις δυνατότητες για να δημιουργήσει έναν ακόμη καλύτερο “οδηγό” για αυτόνομα οχήματα, μέσα από την τεχνογνωσία πάνω σε υλικά, αλλά και λογισμικό.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...