Με το νεοσύστατο ενιαίο πρωτάθλημα Electric GT World Series να είναι έτοιμο να ξεκινήσει μέσα στο έτος, η διοργανώτρια αρχή έδωσε, από την έκθεση Autosport International στο Birmingham της Αγγλίας, κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με το αγωνιστικό Tesla Model S.

Τα αυτοκίνητα βασίζονται στην δυνατότερη έκδοση του ηλεκτρικού αμερικάνικου αυτοκινήτου, το P100D, αλλά έχει κάνει εντατική δίαιτα, ώστε να χάσει συνολικά 500 κιλά, ενώ φυσικά διαθέτει το απαραίτητο roll-cage, αναβαθμισμένες αναρτήσεις και φρένα. Οι ηλεκτροκινητήρες του αποδίδουν 778 άλογα και 995 Nm, με τα 100 χλμ/ώρα από στάση να τα πιάνει σε μόλις 2,1 δευτ., με την τελική του ταχύτητα να αγγίζει τα 250 χλμ/ώρα.

Οι 10 ομάδες θα συμμετέχουν με 2 αυτοκίνητα η κάθε μια, με όλα τα αγωνιστικά να είναι πανομοιότυπα. Αυτές θα συναγωνιστούν σε επτά πίστες σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία, και την για ώρα έχουν επιβεβαιωθεί οι πίστες της Βαρκελώνης, του Donington, του Mugello, του Nürburgring, και του Εστορίλ, καθώς και άλλων στην Αμερική. Κάθε αγώνες θα αποτελείται από μια περίοδο δοκιμών 20 λεπτών, μια περίοδο κατατακτηρίων 30 λεπτών και δύο αγώνες 60 χλμ.