Ο Tobias Moers, το αφεντικό της Mercedes-AMG σε πρόσφατη συνέντευξή του αποκάλυψε πως η εταιρία του εργάζεται πάνω σε ένα τετραθέσιο μοντέλο που θα τοποθετηθεί απέναντι από την Porsche Panamera, ενώ αναμένεται στην αγορά το 2019.

Το μοντέλο θα κυκλοφορήσει με όνομα GT 4 και κίνηση θα παίρνει από τον V8 4,0-λίτρων κινητήρα της E63 AMG που θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις. Φέρει κωδική ονομασία X290 και θα βασίζεται σε μια διαφορετική πλατφόρμα από αυτή που χρησιμοποιεί η AMG GT. Εικάζεται πως θα κάνει χρήση της MRA πλατφόρμας, που χρησιμοποιούν οι C63, E63 και S63, θα κάνει χρήση ελαφριών υλικών, όπως το αλουμίνιο και χάλυβα υψηλής αντοχής, προκειμένου να κρατηθεί όσο γίνεται χαμηλά το συνολικό βάρος.

Η κίνηση θα μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς, αλλά θα έχει drift mode, σαν και αυτό της νέας E63. Επίσης ίσως εξοπλίζεται με έναν μικρό ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 20 ίππων, τοποθετημένο στο κιβώτιο ταχυτήτων, που θα παρέχει μια μικρή αύξηση της ιπποδύναμης για σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο Moers αποκάλυψε επίσης πως η Mercedes-AMG εργάζεται ήδη πάνω στην επόμενη γενιά της GT, κάτι που ίσως οδηγήσει την εταιρία να μην βγάλει στην αγορά την Black Series της τωρινής γενιάς.