Η Hyundai κατά την παρουσίαση της τρίτης γενιάς του i30 είχε ανακοινώσει πως το νέο μοντέλο θα προσφέρεται επίσης σε wagon, γρήγορη N έκδοση, αλλά και σε μια Fastback, με την εταιρία να αποκαλύπτει τώρα τις ημερομηνίες παρουσίασης τους.

Το i30 wagon θα κάνει ντεμπούτο στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο, ενώ μέσα στο δεύτερο μισό του 2017 θα παρουσιαστεί η γρήγορη N έκδοση που θα φορά τον 2,0-λιτρο turbo βενζινοκινητήρα απόδοσης 260+ ίππων. Η κίνηση θα περνά στον μπροστά άξονα, θα μπορεί να πιάσει τελική ταχύτητα 250 χλμ/ώρα και αρχικά ο κινητήρας θα προσφέρεται με μηχανικό κιβώτιο, με το αυτόματο να προστίθεται κάποια στιγμή το 2018, με το αφεντικό του σπορ τμήματος της Hyundai να μην αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρξει και μια τετρακίνητη έκδοση του i30 N, που θα κοντράρει το Focus RS.

Το i30 Fastback θα κάνει την εμφάνισή του στις αρχές του 2018 και από το σκίτσο δείχνει πως θα έχει ενδιαφέρον σχεδιασμό. Η Hyundai έχει βάλει ως στόχο, έως το 2020 να γίνει η μεγαλύτερη ασιατική εταιρία στην Ευρώπη, με την οικογένεια οχημάτων που θα βασίζονται στο i30 να είναι ένα βασικός μέρος της στρατηγικής αυτής.