Η Airbus θέλει να φέρει τα ιπτάμενα αυτοκίνητα στην πραγματική ζωή και γι’αυτό έχει προγραμματίσει να δοκιμάσει ένα πρωτότυπο ιπτάμενο αυτοκίνητο στα τέλη του έτους.

Η εταιρία θέλει τα ιπτάμενα αυτοκίνητα να είναι το μέσο εκείνο που θα μειώσει την κίνησης στους δρόμους, γι’αυτό και την περασμένη χρονιά η Airbus δημιούργησε μια νέα μονάδα, την Uban Air Mobility, η οποία εξελίσσει σχέδια όπως ένα όχημα για τη μεταφορά επιβατών το οποίο θα μισθώνεται με τη χρήση ειδικής εφαρμογής, όπως με τις υπηρεσίες διαμοιρασμού, car-sharing. Ο CEO της Airbus, Tom Enders, σε συνέδριο στο Μόναχο δήλωσε:

Πριν από εκατό χρόνια, οι δημόσιες μεταφορές στις πόλεις πήγαν κάτω από το έδαφος, τώρα έχουμε την τεχνολογική γνώση για να πάμε πάνω από το έδαφος.

Ο ίδιος υποστήριξε πως ελπίζει ότι η Airbus θα είναι σε θέση να πραγματοποιήσει μια πτήση ενός δοκιμαστικού πρωτοτύπου ως το τέλος του έτους.

Βρισκόμαστε σε μια φάση πειραματισμού, παίρνουμε πολύ σοβαρά αυτήν την εξέλιξη,

ανέφερε, προσθέτοντας ότι η Airbus αναγνωρίζει πως οι τεχνολογίες αυτές πρέπει να είναι καθαρές για να αποφεύγεται η μόλυνση των πόλεων που ούτως ή άλλως έχουν τέτοια προβλήματα λόγω κυκλοφοριακής συμφόρηση. Ο κ. Enders υποστήριξε πως η χρήση ιπτάμενων αυτοκινήτων θα μείωνε το κόστος για την ανάπτυξη των πόλεων.

Με τα ιπτάμενα οχήματα, δεν χρειάζεται να επενδύονται δισεκατομμύρια σε γέφυρες και δρόμους,

τόνισε. Ο ίδιος πρόσθεσε πως η Airbus θέλει να κάνει επενδύσεις για να εκμεταλλευτεί νέες τεχνολογίες όπως η αυτόνομη οδήγηση και η τεχνητή νοημοσύνη, προκειμένου να φέρει μια νέα εποχή ιπτάμενων αυτοκινήτων.