Ένα γερμανικό δικαστήριο αποφάσισε ώστε το VW Group να πληρώσει τον 68-χρονο ιδιοκτήτη ενός Skoda Yeti που εξοπλίζεται με το παράνομο λογισμικό. Σύμφωνα με το δικαστήριο, η VW θα πρέπει να δώσει στον ιδιοκτήτη το ποσό των 26.500 ευρώ, ποσό που είχε πληρώσει ο 68-χρονος προκειμένου να αγοράσει πίσω το 2013, ένα Yeti με τον 2.0 TDI κινητήρα.

Είναι η δεύτερη απόφαση δικαστηρίου μέσα στον τελευταίο μήνα που δικαιώνει ιδιοκτήτες αυτοκινήτων του VW Group που εξοπλίζονται με το παράνομο λογισμικό, με το δικαστήριο στην απόφαση του να συγκρίνουν το σκάνδαλο της VW με το σκάνδαλο του 2013 όπου είχε διαπιστωθεί παράνομο κρέας αλόγου σε κατεψυγμένα λαζάνια, αλλά και σε μια υπόθεση της δεκαετίας του 1980, όταν αντιψυκτικό είχε χρησιμοποιηθεί προκειμένου κάποιοι να δώσουν μια πιο γλυκιά γεύση στο κρασί.

Εκπρόσωπος της VW δήλωσε πως θα ασκήσει έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου και ελπίζει το εφετείο να την αθωώσει.

  • SAMURAI-66

    Αυτο που ο λοποδυτης…vw…προσπαθει να βγει απο πανω κατηγορωντας ουσιαστικα με την σταση της τον ανυποψιαστο αγοραστη οτι ξερεις ηλιθιε εγω στο εδωσα οπως γουσταρα για αυτο λοιπον τριψε το στην κουτρα σου μην μιλας και αποδεξου το γιατι ετσι γουσταρω ξεπερναει την λογικη!
    Αυτη εχουν δικο τους μπαιρακι και θα καταργησουν και της δικαστικες αποφασεις σε λιγο!