Η τρέλα για το ποιο αυτοκίνητο θα καταρρίψει το ρεκόρ στο Nürburgring λαμβάνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις και εκτός από θέμα γοήτρου των αυτοκινητοβιομηχανιών έχει γίνει και θέμα γοήτρου και των φίλων μιας μάρκας ή ενός αυτοκινήτου. Μια ομάδα φίλων και ιδιοκτητών της Dodge Viper σε μια προσπάθεια τους να φέρουν το αγαπημένο τους αυτοκίνητο ξανά στη κορυφή της λίστας με τα γρηγορότερα αυτοκίνητα παραγωγής που έχουν τρέξει στη φημισμένη πίστα, μαζεύουν χρήματα για μια ακόμα τελευταία προσπάθεια. Η Dodge, το 2011, με μια Viper ACR κατέρριψε τον τότε γρηγορότερο γύρο στο Ring με χρόνο 7:12:13 και έμεινε στη κορυφή μέχρι το 2013 που η Porsche 918 της έκλεψε τη δόξα και από εκεί και έπειτα και άλλα αυτοκίνητα κατέρριψαν με τη σειρά τους το χρόνο της Οχιάς ρίχνοντας τη μερικές θέσεις κάτω στην άτυπη κατάταξη.

Η σημερινή Dodge Viper ACR όμως είναι ένα εκπληκτικό και ικανό αυτοκίνητο και πολλοί θεωρούν πως έχει τα φόντα να σπάσει πάλι το ρεκόρ. Η παραγωγή της Viper όμως λόγω χαμηλών πωλήσεων θα σταματήσει και η εταιρία δεν είναι διατεθειμένη να μπει σε έξοδα για να προσπαθήσει κάτι τέτοιο. Και εδώ έρχονται οι φίλοι της Viper. Η ομάδα ViperExchange είναι διευθετημένη να παράσχει δύο αυτοκίνητα και δύο οδηγούς για να μπορέσει να δώσει την ευκαιρία να καταρρίψει ξανά το ρεκόρ του Nürburgring. Το μόνο πρόβλημα είναι το οικονομικό, καθώς το συνολικό κόστος της προσπάθειας είναι περίπου 150.000 με 200.000 δολάρια. Έτσι ζητάνε, μέσω μιας εθελοντικής ομάδας, δωρεές από τους λάτρεις της Viper για να μαζέψουν τα χρήματα να στείλουν τα δύο αυτοκίνητα για μερικούς τελευταίους γύρους στο Ring. Αν δε συγκεντρωθεί πάντως το ποσό που χρειάζεται, τα χρήματα θα επιστραφούν πίσω σε αυτούς που τα έδωσαν.

Για να δούμε, θα μπορέσουν οι φίλοι της Viper να μαζέψουν το ποσό; Και αν αυτό γίνει τι πιθανότητες πιστεύεις ότι έχει το Αμερικάνικο Supercar με τον V10 κινητήρα των 8.400 κ.εκ. απόδοσης 654 αλόγων και 815 Nm ροπής; Αν επιβεβαιωθεί και επίσημα ο χρόνος της Lamborghini Huracan Performante, που θα είναι κοντά στο 6:52, τα πράγματα θα γίνουν ακόμα πιο δύσκολα. Η δωρεά γίνεται μέσω της σελίδας GoFundMe και το ποσό αυτή τη στιγμή είναι 17.624 δολάρια. Παρακάτω μπορούμε να θυμηθούμε μέσω του βίντεο, την προσπάθεια της Viper στο Nürburgring το 2011.