Για ακόμα μια φορά ο Έλληνας έδειξε την παντελή έλλειψη αυτοκινητιστικής (και μη) παιδείας του, καθώς προκλήθηκαν σοβαρά επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και “θεατών” στη περιοχή της Βάρκιζας, οι οποίοι βρίσκονταν εκεί για να παρακολουθήσουν κόντρες. Τα επεισόδια έγιναν πριν λίγες ώρες, μετά από εξόρμηση της τροχαίας και της ΕΛ.ΑΣ σε κανονισμένο ραντεβού.

Η συνάντηση είχε ανακοινωθεί μέσω event στο Facebook, με 2.000 περίπου άτομα να είχαν δηλώσει ότι θα παρευρεθούν για να απολαύσουν το θέαμα, και “να θυμηθούν τα παλιά”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η περιγραφή.

Το σημείο συνάντησης γνωστό, καθώς η αστυνομία έκανε την εμφάνιση της αρχικά στο Ribas, με τους παρευρισκόμενους να μεταφέρονται στο φανάρι της διασταύρωσης της παραλιακής λεωφόρου με την αντίστοιχη της Βάρκιζας, στον Ζάχο, και εκεί διμοιρία των Ματ, ήρθε στα χέρια με “θεατές”, και ομάδα 50 ατόμων άρχισε τον πετροπόλεμο και τη ρίψη φωτοβολίδων, έβαλε φωτιά σε κάδους απορριμμάτων, με τους αστυνομικούς να απαντούν με ρίψη χημικών.

Οι συγκεντρωμένοι τελικά διαλύθηκαν, ενώ η Αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις. Το ρεύμα από το Ribas έως τη Βάρκιζα έκλεισε για κάποιο διάστημα ώστε να καθαριστεί από τις πέτρες.