Έχουν περάσει κάτι παραπάνω από 7 χρόνια από την στιγμή που ο Γερμανός κατασκευαστής αγωνίστηκε για τελευταία φορά στην F1, και απ’ότι φαίνεται αυτός ο αριθμός θα συνεχίσει να αυξάνεται, παρότι από τότε έχουν αλλάξει πολλά πράγματα στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Τόσο οι τεχνικοί κανονισμοί, όσο και η Liberty Media που θέλει να δώσει μια νέα ώθηση στη δημοτικότητα του πρωταθλήματος, θα μπορούσαν να δελεάσουν περισσότερους κατασκευαστές, με την FIA να ελπίζει ότι όσοι κατασκευαστές δεν συμμετέχουν σήμερα στην F1, θα μπορούσαν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στις προγραμματισμένες συζητήσεις για τους νέους κανονισμούς που θα διέπουν το άθλημα για μετά το 2020.

Η BMW, όμως, δεν είναι ζεστή σε μια τέτοια προοπτική, δηλώνοντας χαρακτηριστικά:

Όταν αποφασίσαμε να αποχωρήσουμε από Formula 1, το 2009, ήταν μια μακροπρόθεσμη στρατηγική απόφαση της εταιρείας. Θέλαμε να βάλουμε ένα μέρος των πόρων της F1 στην έρευνα και την ανάπτυξη εναλλακτικών λύσεων μετάδοσης κίνησης, και έτσι κάναμε. Έχουμε καθιερωθεί ως η κορυφαία κατασκευάστρια premium εταιρία στον τομέα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αλλά προς το παρόν δεν έχουμε σχέδια να εισέλθουμε εκ νέου στην Formula 1.

Η BMW δεν είναι ανενεργή από τα motorsports, καθώς συμμετέχει στο DTM και την GT κατηγορία, ενώ θα επιστρέψει στο Le Mans στην κατηγορία GTE το 2018. Επίσης, μέσω της ομάδα της Andretti, όντας τεχνικός εταίρος της, αγωνίζεται και στην Formula E, ενώ αξιολογεί την πλήρη είσοδο της στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα από το 2018.

Η γερμανική εταιρεία εισήλθε για πρώτη φορά στην F1 το 1982, ως προμηθευτής κινητήρων για την Brabham, δίνοντας στον Nelson Piquet το παγκόσμιο πρωτάθλημα το επόμενο έτος. Αποσύρθηκε από την F1 το 1987, για να επιστρέψει το το 2000, αυτή τη φορά ως προμηθευτής της Williams, κερδίζοντας 10 αγώνες και 17 pole positions, χωρίς ωστόσο να κερδίζει κάτι παραπάνω. Το 2005, μπήκε στην μετοχική σύνθεση της Sauber, κερδίζοντας το Καναδικό Grand Prix το 2008 με τον Robert Kubica, για να αποσυρθεί μόνιμα το 2009.