Έχουν περάσει 5 ολόκληρα χρόνια από τη στιγμή που η Lamborghini παρουσίασε την Urus, και όπως φαίνεται η προσθήκη της στην γκάμα της εταιρίας είναι πιο κοντά από ποτέ, καθώς σύμφωνα με πρόσφατη συνέντευξη του CEO της, Stefano Domenicali, το εργοστάσιο της εταιρίας στην Sant’Agata θα ξεκινήσει από τον ερχόμενο Απρίλιο τη συναρμολόγηση των προ-παραγωγής αυτοκίνητων, παρόλο που ακόμα δεν έχει παρουσιαστεί επίσημα.

Τα αποκαλυπτήρια της, λογικά θα γίνουν στην έκθεση της Φρανκφούρτης, με το πρώτο SUV στην ιστορία της, με τη σύγχρονη ερμηνεία, η ιταλική εταιρία να έχει βάλει ως στόχο να διπλασιάσει την παραγωγή της, αλλά όπως φαίνεται την εξελίσσει να είναι μια πραγματική Lamborghini, και όχι μια ακόμα πρόταση στην δημοφιλέστατη κατηγορία.

Κίνηση θα παίρνει από έναν καινούριο V8 4.0-twin-turbo κινητήρα απόδοσης άνω των 600 ίππων με 900 Nm ροπής, και θα συνδυάζεται με ένα κιβώτιο με μετατροπέα ροπής, και όχι κάποιο διπλοσύμπλεκτο, μεταφέροντας την ισχύ σε όλους τους τροχούς. Επίσης θα προσφέρεται και με plug-in υβριδικό κινητήρα.