Την άποψη του για την νέα σεζόν έδωσε ο Mark Webber, πιστεύοντας ότι η απόδοση των κινητήρων θα είναι ακόμα πιο σημαντική το 2017, παρά τις πολλές αλλαγές και στην αεροδυναμική και στα ελαστικά των μονοθεσίων.

Πιο συγκεκριμένα ο πρώην οδηγός της Red Bull και Williams θεωρεί ότι η αύξηση του κατώτατου βάρους των μονοθεσίων, καθώς και η μεγαλύτερη αεροδυναμική αντίσταση των μονοθεσίων, θα μεγαλώσει την σημασία της απόδοσης των power units, δηλώνοντας χαρακτηριστικά:

Τα αυτοκίνητα θα έχουν πολύ περισσότερη κάθετη δύναμη, αυτό πρόκειται να τα κάνει περισσότερο ευαίσθητα για ιπποδύναμη από ποτέ. Θα χρειαστείς έναν μεγαλύτερο κινητήρα περισσότερο από ό,τι είχες ποτέ, λόγω των φαρδύτερων ελαστικών και της μεγαλύτερης αντίστασης. Τα αυτοκίνητα γίνονται αρκετά βαριά με τα φαρδύτερα ελαστικά και θα τους επιβραδύνει.

Οι οδηγοί θα πρέπει αποδείξουν γιατί κερδίζουν τα χρήματά τους και πάλι, ενώ θα είναι κάθιδροι στο βάθρο και πάλι, το οποίο θα είναι πολύ καλό. Θα έχουμε χρόνους, όπως συνηθίζαμε να έχουμε πριν από 10 χρόνια. Νομίζω ότι θα είναι πολύ καλό στο να τα παρακολουθείς.

Εμφανισιακά τα μονοθέσια θα είναι εντάξει, εκτός από το πολύ φαρδύ προφίλ των ελαστικών. Χρειαζόμαστε ένα μεγαλύτερο προφίλ για τα ελαστικά. Είναι ακόμα αρκετά μικρό, αλλά το υπόλοιπο φαίνεται αρκετά καλό.