Η μπαταρία των 100 kWh δεν χωράει στο Tesla Model 3

Σχετικά άρθρα

Κατά την παρουσίαση του Tesla Model 3 πέρυσι κάποια δημοσιεύματα ανέφεραν ότι θα έχει αυτονομία της τάξης των 300 μιλίων κάνοντας χρήση μπαταριών 80 kWh. Τότε πολλοί είχαν αναρωτηθεί γιατί το “μικρό” ηλεκτρικό της Tesla δεν θα φορέσει την μπαταρία των 100 kWh με την οποία εξοπλίζονται τα μεγαλύτερα μοντέλα της εταιρίας. Η λόγος λοιπόν είναι πολύ απλός: δεν χωράνε.

Μάλιστα ο ίδιος ο Elon Musk το επιβεβαίωσε στο Twitter. Ο ιδρυτής της Tesla έχει αφήσει να εννοηθεί πως τα μελλοντικά μοντέλα της εταιρίας από την Καλιφόρνια θα φοράνε μεγαλύτερη μπαταρία από την τωρινή των 100 kWh η οποία σήμερα προσφέρει αυτονομία 540 και 475 χιλιομέτρων στα Model S 100D και Model X 100D αντίστοιχα.

Αξίζει να αναφέρουμε πως η πραγματική αυτονομία του Model 3 αναμένεται να είναι χαμηλότερη από αυτή που ανέφεραν τα αρχικά δημοσιεύματα, κάτι που θα το τοποθετεί αρκετά κοντά στον ανταγωνισμό. Μάλιστα αν αληθεύουν οι φήμες ότι η Lucid ετοιμάζει για το 2018 αυτοκίνητο με σετ μπαταριών 130 kWh και αυτονομία στα 400 μίλια, τότε μάλλον αυτός γίνεται όλο και πιο έντονος.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...