H Renault και η Nissan θα συγχωνευτούν αν αποχωρήσει το γαλλικό Δημόσιο

Σχετικά άρθρα

Η Renault και η Niassn έχουν εδώ και χρόνια έχουν σχηματίσει μια συμμαχία και σήμερα, ο CEO των δύο εταιριών, ο Carlos Ghosn, δήλωσε πως είναι έτοιμες να επιδιώξουν μια στενότερη συνεργασία, αλλά αυτό δεν θα συμβεί προτού το γαλλικό Δημόσιο πουλήσει το ποσοστό του στη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία. Το γαλλικό Δημόσιο είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Renault, με ποσοστό 19,74%.

Ο Ghosn, που είναι επικεφαλής της συμμαχίας των δύο εταιριών, δήλωσε ότι η αντιπαράθεση του 2015 για τα δικαιώματα ψήφου της γαλλικής κυβέρνηση, έπεισε τη Nissan ότι δεν είναι δυνατή μια περαιτέρω ενοποίηση με τη Renault, όσο η Γαλλία παραμένει μέτοχος.

Οι Ιάπωνες ποτέ δεν θα δεχθούν να είναι μέρος μιας οντότητας όπου το γαλλικό Δημόσιο θα είναι μέτοχος ιαπωνικών περιουσιακών στοιχείων.

Την ημέρα που το γαλλικό Δημόσιο θα αποφασίσει να αποχωρήσει, τα πάντα θα είναι ανοικτά,

δήλωσε ο Ghosn σε αναλυτές κατά την παρουσίαση των ετήσιων οικονομικών αποτελεσμάτων της Renault.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan μειώνει τις εκτιμήσεις κερδών της

Η Nissan μείωσε κατά 14,5% τις εκτιμήσεις για τα ετήσια λειτουργικά της κέρδη της, επικαλούμενη χαμηλότερες από τις αναμενόμενες πωλήσεις αυτοκινήτων λόγω "γήρανσης" των...

Επίσημο: Nissan Qashqai facelift

Έχουν περάσει τρία χρόνια από το εμπορικό λανσάρισμα της τρίτης γενιάς του Qashqai και σήμερα η Nissan αποκάλυψε το facellit του δημοφιλέστατου ιαπωνικού μοντέλου,...