Πωλείται η Ferrari 312T του Carlos Reutemann

Σχετικά άρθρα

Η 312T ήταν ένα αρκετά επιτυχημένο μονοθέσιο της Ferrari για την Formula 1, καθώς μέσα σε 5 χρόνια, αυτό και οι έξι εκδόσεις του, κέρδισαν 4 πρωταθλήματα κατασκευαστών, 3 πρωταθλήματα οδηγών, 27 νίκες και 61 podiums.

Το συγκεκριμένο είναι η τρίτη έκδοση του, και βρίσκεται προς πώληση από την αντιπροσωπεία Fiskens στο Λονδίνο, χωρίς να αναφέρει το ποσό που θέλει για να αποχωριστεί το μονοθέσιο. Μηχανικά κινείται από έναν 12-κύλινδρο επίπεδο κινητήρα, απόδοσης 515 ίππων, με το μονοκόκ σασί του να ήταν εντελώς διαφορετικό από το T2, όπως επίσης και η διάταξη της ανάρτησης.

Έχει αριθμό πλαισίου 032, με το 312 T3 να κάνει το ντεμπούτο του το 1978 στον αγώνα της Νοτίου Αφρικής, στα χέρια του Gilles Villeneuve και Carlos Reutemann. Ο τελευταίος πήρε τη νίκη στον αγώνα της Αμερικής το 1978, με το συγκεκριμένο μονοθέσιο, καθώς και την pole position στον αγώνα του Μονακό την ίδια χρονιά, με την Ferrari να τερματίζει στην δεύτερη θέση το 1978, πίσω από την Lotus.

ΠηγήFiskens

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...