Στη προσεχή έκθεση της Γενεύης, η Volvo θα παρουσιάσει το νέο XC60 και η σουηδική εταιρία έδωσε μια teaser φωτογραφία του, που αποκαλύπτει τον σχεδιασμό των φωτιστικών σωμάτων αλλά και της γρίλιας. ,

Εξωτερικά το νέο μοντέλο θα είναι μεγαλύτερο από το σημερινό μοντέλο, θα βασίζεται στη Scalable Product Architecture (SPA) πλατφόρμα και η σχεδίαση του θα φέρνει αρκετά στοιχεία από το XC90. Στο εσωτερικό του διαθέτει μεγάλη οθόνη αφής στο ταμπλό που θυμίζει tablet αντικαθιστώντας τα περισσότερα κουμπιά και ελέγχει όλες τις λειτουργίες του αυτοκίνητου, ο πίνακας οργάνων είναι ψηφιακός ενώ εξοπλίζεται με αρκετά χαρακτηριστικά άνεσης και ασφάλειας.

Το νέο XC60 θα κινείται από τον τρικύλινδρο 1,5 λίτρων και τον γνωστό 2-λίτρο κινητήρα σε βενζίνη και ντίζελ με απόδοση έως 320 άλογα. Αργότερα και μέσα στην χρονιά θα παρουσιαστεί και η υβριδική plug-in εκδοχή του με τους κινητήρες να συνδυάζονται με 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

  • Giannisk

    Πολύ δυναμική πρόσοψη με τα φώτα ημέρας να ξεφεύγουν από το πλαίσιο των φαναριών που έχουν ενα επίσης πιο σπορ τελείωμα προς την μάσκα. το αυτοκίνητο λογικά θα είναι πιο πιο σπορ γραμμή ίσως θέλοντας να πάρει και ένα κομματάκι από την νέα κατηγορία των coupe suv. Ένα θα πω, volvo πάρτους τα βρακιά εκεί στην γερμανία και ας μην μπορώ να ξαναγοράσω αυτοκίνητό σου.

  • Stelios

    Άντε να ανακατευτεί η τράπουλα και να έχουμε ανατροπές.
    Keep going Volvo!