Η Volvo συνεχίζει την ανανέωση της γκάμας της και μετά την παρουσίαση της νέας σειράς 90 (XC90, S90, V90), σειρά παίρνει η σειρά 60, που είναι και η παλαιότερη στην γκάμα της. Η αρχή θα γίνει με την παρουσίαση του XC60, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί στην έκθεση της Γενεύης τον επόμενο μήνα.

Ένα τέτοιο πιάστηκε να δοκιμάζεται στην Κίνα, και από εκεί βλέπουμε για πρώτη φορά το εσωτερικό του. Η σχεδίαση του είναι γνώριμη και πολυτελής, αφού μοιάζει αρκετά με το μεγάλο αδερφάκι του το XC90. Διαθέτει μια μεγάλη οθόνη αφής στο ταμπλό που θυμίζει tablet αντικαθιστώντας τα περισσότερα κουμπιά και ελέγχει όλες τις λειτουργίες του αυτοκίνητου, ενώ ψηφιακός είναι και ο πίνακας οργάνων, με τον επιλογέα ταχυτήτων να είναι και αυτός ίδιος.

Εξωτερικά το νέο μοντέλο θα είναι μεγαλύτερο από το σημερινό μοντέλο, θα βασίζεται στη Scalable Product Architecture (SPA) πλατφόρμα και η σχεδίαση του θα φέρνει αρκετά στοιχεία από το XC90 διαθέτοντας φυσικά τα χαρακτηριστικά μπροστινά φώτα “Σφυρί του Thor”.

Το νέο XC60 θα κινείται από τον τρικύλινδρο 1,5 λίτρων και τον γνωστό 2-λίτρο κινητήρα σε βενζίνη και ντίζελ με απόδοση έως 320 άλογα. Αργότερα και μέσα στην χρονιά θα παρουσιαστεί και η υβριδική plug-in εκδοχή του με τους κινητήρες να συνδυάζονται με 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Οι πωλήσεις του αναμένεται να ξεκινήσουν αμέσως μετά την παρουσίαση του στην έκθεση της Γενεύης.