Επίσημο: Haas VF-17

Σχετικά άρθρα

Ένας χρόνος έχει περάσει από το άκρως επιτυχημένο ντεμπούτο της Haas στη Formula 1. Και πώς να μην είναι όταν έχεις συγκεντρώσει 29 βαθμούς για την 8η θέση της βαθμολογίας. Η αμερικανική ομάδα προσδοκά κάτι ακόμα καλύτερο φέτος, έχοντας και την εμπειρία πλέον με το μέρος της, ελπίζοντας πως η VF-17 θα είναι ένα αξιόπιστο και ανταγωνιστικό μονοθέσιο.

Το ρύγχος του αμερικανικού μονοθεσίου είναι αλλαγμένο, με το αντιαισθητικό μέρος να αντικαθιστά την καμπύλη που υπήρχε πέρυσι στην VF-16. Τα στοιχεία της εμπρός πτέρυγας είναι επίσης διαφοροποιημένα, με την εμπρός ανάρτηση να εξακολουθεί να έχει διάταξη push-rod, όπως συμβαίνει σε όλα τα φετινά μονοθέσια.

Οι εισαγωγές αέρα στα sidepods είναι πιο οριζόντιες φέτος, ενώ γύρω από αυτές υπάρχει ένα ενιαίο στοιχείο που εκτείνεται κάθετα σχεδόν μέχρι κάτω. Τα bargeboards είναι πολύ μεγαλύτερα απ’ ό,τι πέρυσι και πάνω από αυτά υπάρχει οριζόντιο πτερύγιο μπροστά από τις εισαγωγές, μια λύση που είδαμε και στη Mercedes W08.

Η εισαγωγή αέρα πάνω από το κεφάλι του οδηγού είναι σχεδόν εντελώς τριγωνική, ακόμα περισσότερο και από πέρυσι, με το κάλυμμα του κινητήρα να παρουσιάζει το γνωστό shark fin. Η πίσω πτέρυγα είναι χαμηλότερη και πιο φαρδιά, λόγω νέων κανονισμών. Τα κύρια στοιχεία της είναι πανομοιότυπα, την ώρα που οι διατρήσεις στο εμπρός μέρος των endplates είναι εμφανείς, όπως και κάτω από το μέσον. Η πίσω ανάρτηση είναι pull-rod.

Παράλληλα, ο χρωματισμός του μονοθεσίου έχει γίνει πιο σκούρος, με το κόκκινο να παραμένει στα ίδια σημεία, αν και φέτος είναι λίγο περισσότερο. Το οδηγικό δίδυμο απαρτίζουν οι Romain Grosjean και Kevin Magnussen.

ΠηγήHaas F1 Team

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...

Charles Leclerc: Θέμα χρόνου η Ferrari να αμφισβητήσει την Red Bull

Ο Charles Leclerc πιστεύει ότι η Ferrari είναι η ομάδα που έχει βελτιωθεί περισσότερο φέτος, θεωρώντας πως είναι "θέμα χρόνου" να αμφισβητήσουν την κυριαρχία...

Τρέχει στο GP Αυστραλίας ο Carlos Sainz

Ο Carlos Sainz θα επιστρέψει στην ενεργό δράση μετά την επέμβαση για την αφαίρεση της σκωληκοειδίτιδας που έκανε το περασμένο Σάββατο, 9 Μαρτίου, στη...
Autoblog.gr