Η Seat επέλεξε το μεγαλύτερο συνέδριο κινητής τηλεφωνίας παγκοσμίως (MWC), που γίνεται αυτές τις ημέρες στην Βαρκελώνη, για να παρουσιάσει το concept της ηλεκτρικής έκδοσης του Mii. Το ονομάζει e-Mii και πρακτικά είναι το Volkswagen e-Up με τα σήματα της ισπανικής εταιρίας.

Αυτό σημαίνει ότι διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα 60 kW (82 ίππων), με μέγιστη ροπή 210 Nm, κάνοντας τα 0-100 χλμ/ώρα σε 11,3 δευτερόλεπτα (1,1 δευτ. πιο γρήγορα από το e-Up!) με τελική ταχύτητα 130 χλμ/ώρα. Ο ηλεκτροκινητήρας τροφοδοτείται από μπαταρίες ιόντων λιθίου 18,7 kWh, οι οποίες είναι τοποθετημένες στο πάτωμα και δίνουν αυτονομία 160 χλμ., ενώ γεμίζουν κατά 80% μέσω ταχυφορτιστή μέσα σε 30 λεπτά.

Η εταιρία δεν έχει επιβεβαιώσει αν θα περάσει στην παραγωγή το e-Mii, αλλά έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι θα έχει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην γκάμα της πριν από το 2019, με το CEO της εταιρίας, Luca de Meo, να δηλώνει ότι το e-Mii είναι ένα “ορεκτικό” για το αυτοκίνητο που θα αποκαλυφθεί το 2019, με το e-Mii να μπαίνει σε δοκιμές στη Βαρκελώνη για να δοκιμάσουν και την νέα συνδεσιμότητα με τα υπόλοιπα αυτοκίνητα.