Η Seat επέλεξε το μεγαλύτερο συνέδριο κινητής τηλεφωνίας παγκοσμίως (MWC), που γίνεται αυτές τις ημέρες στην Βαρκελώνη, για να παρουσιάσει το concept της ηλεκτρικής έκδοσης του Mii. Το ονομάζει e-Mii και πρακτικά είναι το Volkswagen e-Up με τα σήματα της ισπανικής εταιρίας.

Αυτό σημαίνει ότι διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα 60 kW (82 ίππων), με μέγιστη ροπή 210 Nm, κάνοντας τα 0-100 χλμ/ώρα σε 11,3 δευτερόλεπτα (1,1 δευτ. πιο γρήγορα από το e-Up!) με τελική ταχύτητα 130 χλμ/ώρα. Ο ηλεκτροκινητήρας τροφοδοτείται από μπαταρίες ιόντων λιθίου 18,7 kWh, οι οποίες είναι τοποθετημένες στο πάτωμα και δίνουν αυτονομία 160 χλμ., ενώ γεμίζουν κατά 80% μέσω ταχυφορτιστή μέσα σε 30 λεπτά.

Η εταιρία δεν έχει επιβεβαιώσει αν θα περάσει στην παραγωγή το e-Mii, αλλά έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι θα έχει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην γκάμα της πριν από το 2019, με το CEO της εταιρίας, Luca de Meo, να δηλώνει ότι το e-Mii είναι ένα “ορεκτικό” για το αυτοκίνητο που θα αποκαλυφθεί το 2019, με το e-Mii να μπαίνει σε δοκιμές στη Βαρκελώνη για να δοκιμάσουν και την νέα συνδεσιμότητα με τα υπόλοιπα αυτοκίνητα.

  • Φωτόνιον

    Ελπίζω μόνο να μην κάνει 30 χιλιάρικα σαν το e-Up…

    • τοσο ακριβο βγαινει το e-up ???????

    • Φωτόνιον

      27.900 Ευρωπαϊκά για την ακρίβεια (σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο εδώ στο autoblog), αλλά βάλε ένα μεταλλικό χρώμα, μια έξτρα ποτηροθήκη, να σου το τριαντάρι… Δυστυχώς. με αυτές τις τιμές δεν βλέπω τη σύγκλιση ηλεκτρικών-diesel να έρχεται σύντομα… Ελπίζω το model 3 να ταράξει τα νερά και να προσαρμοστούν κι άλλοι.