Απογοητευμένος ο Alonso

Σχετικά άρθρα

Χωρίς πλέον να υπάρχει καμία δικαιολογία (λόγια της ομάδας, όχι δικά μου), η McLaren θα πρέπει να εμφανιστεί πολύ βελτιωμένη σε σχέση με την περσινή χρονιά. Η MCL32 παρουσιάστηκε και πλέον έχει ριχτεί στη μάχη των δοκιμών, που διαρκούν οχτώ ημέρες, όμως το ξεκίνημα έγινε με το αριστερό, αφού χθες ο Fernando Alonso πραγματοποίησε μόλις 29 γύρους, πράγμα που μας γυρνά πίσω στο 2015.

Χθες, το βρετανικό μονοθέσιο αντιμετώπισε πρόβλημα το σύστημα λαδιού, συνεπώς χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Σαν να μην έφτανε αυτό, σήμερα οι μηχανικοί των Βρετανών πραγματοποίησαν αλλαγή στον κινητήρα, καθώς διαπιστώθηκε ακόμα ένα πρόβλημα που σχετίζεται με τη Honda, με τον Stoffel Vandoorne να μην κάνει πολλά χιλιόμετρα σήμερα.

Ο Alonso δεν μπορεί παρά να είναι απογοητευμένος, καθώς γνωρίζει ότι η ομάδα του ήδη βρίσκεται στη θέση του κυνηγημένου, μιας και τις επόμενες ημέρες θα πρέπει να καλύψει πολλά χιλιόμετρα, αν τα προβλήματα δεν εμφανιστούν ξανά.

Σίγουρα, δεν είναι το τέλειο ξεκίνημα των δοκιμών. Όσον αφορά την απόδοση, θα πρέπει να επικεντρωθούμε εκεί και να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο. Είμαστε απογοητευμένοι, είμαστε λυπημένοι που φτάσαμε στις δοκιμές και δεν μπορούσαμε να τρέξουμε. Γνωρίζουμε τον χρόνο που έχουμε χάσει, έχουμε τέσσερις μέρες για κάθε οδηγό πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, και η μία μέρα χάθηκε. Συνεπώς, έχω τρεις μέρες για να προετοιμαστώ, κάτι που δεν είναι το ιδανικό, αλλά έτσι είναι. Δεν υπάρχει κάτι περισσότερο που μπορούμε να κάνουμε από το να μάθουμε τι έγινε στο μονοθέσιο και να προσπαθήσουμε να ανακάμψουμε τις επόμενες ημέρες.

Είναι η πρώτη μέρα των δοκιμών, επομένως δεν είσαι πολύ ανήσυχος ή πολύ ενθουσιασμένος. Ακόμα κι αν είσαι σε μια πολύ καλή θέση, υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα. Αλλά, όπως είπα, είμαι απογοητευμένος. Έχεις δουλέψει τρεις μήνες σωματικά, στον προσομοιωτή, με τους χορηγούς σου, παρουσιάζοντας το μονοθέσιο, και πιστεύω πως όλοι έχουν κάνει εκπληκτική δουλειά σε αυτό το μονοθέσιο για πάρα πολλούς μήνες. Τώρα, βγαίνεις στην πίστα, κάνεις το installation lap, κάτι σπάει και χάνεις την ημέρα. Ο χρόνος είναι πολύ σημαντικός φέτος με τους νέους κανονισμούς και τα νέα ελαστικά.

Το θετικό για τον δύο φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή είναι πως τα φετινά μονοθέσια είναι πολύ καλύτερα στην εμφάνιση από αυτά που είδαμε τα τελευταία χρόνια, ενώ την ίδια ώρα κινούνται με μεγαλύτερες ταχύτητες μέσα στις στροφές, γι’ αυτό και τονίζει ότι οι διοικούντες του αθλήματος οφείλουν να ζητήσουν συγγνώμη από τους οπαδούς.

Το μοναδικό συμπέρασμα είναι ότι τα μονοθέσια δείχνουν όμορφα. Είναι σίγουρα πιο γρήγορα στις στροφές, έτσι είναι καλό να γυρνάμε πίσω, να νιώθουμε την κάθετη δύναμη και να μπορούμε να πιέσουμε το μονοθέσιο λίγο περισσότερο, άρα είμαι χαρούμενος με αυτό. Και τα άλλα μονοθέσια δείχνουν πάρα πολύ γρήγορα. Είμαι χαρούμενος που το άθλημα έχει βρεθεί πάλι στον σωστό δρόμο, και η Formula 1 θα πρέπει να απολογηθεί στους οπαδούς για τα απαίσια μονοθέσια που είδαν τα τελευταία πέντε με έξι χρόνια.

ΠηγήSky Sports

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...