Η Mercedes-Benz ανακοίνωσε πως ανακαλεί παγκοσμίως 1 εκατομμύριο C-Class, E-Class, CLA, GLA και GLC παραγωγής 2015-2017 παγκοσμίως, λόγω του κινδύνου πυρκαγιάς, καθώς μέχρι σήμερα έχουν αναφερθεί 51 πυρκαγιές στα οχήματα αυτά.

Από τις 51 πυρκαγιές, οι 30 έγιναν στις ΗΠΑ, όπως ανέφερε ένας εκπρόσωπος της Daimler. Από το 1 εκατομμύριο οχήματα που θα ανακληθούν, τα 307.629 κυκλοφορούν στις ΗΠΑ.

Η γερμανική εταιρεία διευκρίνισε ότι κανείς δεν σκοτώθηκε ή τραυματίστηκε εξαιτίας του προβλήματος αυτού. Η ανάκληση θα ξεκινήσει από τις ΗΠΑ τον Ιούλιο, όταν θα είναι διαθέσιμα τα ανταλλακτικά.

Το πρόβλημα εντοπίζεται όταν ο κινητήρας δεν παίρνει μπροστά αμέσως με τη χρήση της μίζας, ΄με τις επανειλημμένες προσπάθειες εκκίνησης, ενδεχομένως να υπερθερμάνουν το σύστημα, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πυρκαγιά.

Οι ιδιοκτήτες Mercedes-Benz στις ΗΠΑ θα αρχίσουν να ενημερώνονται στα τέλη Μαρτίου. Η εταιρεία δεν ανέφερε πότε θα ενημερωθούν οι καταναλωτές στις άλλες χώρες όπου κυκλοφορούν τα οχήματα αυτά.