Σύμφωνα με τον Peter-Paul Schoppmann, περιφερειακό Διευθυντή της Rolls-Royce σε Γερμανία, Βόρεια και Ανατολική Ευρώπη, η εταιρία του δεν έχει αντιπάλους, μιας και καμία άλλη high-end αυτοκιητοβιομηχανία δεν είναι σε θέση να προσφέρει περισσότερα από άποψη εξοπλισμού, πολυτέλειας και παραμετροποίησης από όσα προσφέρει η RR, προσθέτοντας πως η Bentley δεν είναι πραγματικά ένας ανταγωνιστής της, μιας και η τιμή ενός νέου μοντέλου της Rolls-Royce ισοδυναμεί με την τιμή αγοράς δύο μοντέλων της Bentley! O Schoppmann συμπλήρωσε πως η εταιρία του θεωρεί αντιπάλους όχι τις Bentley και Mercedes-Maybach, αλλά εταιρίες ιδιωτικών τζετ, ελικοπτέρων, σκαφών αναψυχής, έργων τέχνης και ακινήτων. Είπε μάλιστα πως θεωρεί την Bentley ως ένα εμπορικού όγκου σήμα, μιας και κάθε χρόνο πουλά περισσότερα από 10.000 μοντέλα (11.023 το 2016).

Η μέση τιμή πώλησης μιας νέας Rolls-Royce κυμαίνεται στις 300.000 ευρώ, με τον ηλικιακό μέσο όρο των αγοραστών είναι 50 ετών, αισθητά μειωμένος κατά 10 με 20 χρόνια σε σχέση με το παρελθόν. Καθοριστικό ρόλο στη μείωση του μέσου ηλικιακού όρου, συνέβαλαν οι Wraith και Dawn, οι οποίες προτιμούνται από νεότερους αγοραστές, με μέσο όρο ηλικίας τα 40 χρόνια.

Με βάση την υπάρχουσα υποδομή της Rolls-Royce, το εργοστάσιο του Goodwood έχει μέγιστη παραγωγική ικανότητα 5.000 αυτοκινήτων, με τον Schoppmann να μιλά και για την επόμενη γενιά της Phantom που θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Φρανκφούρτης το φθινόπωρο, χαρακτηρίζοντάς την ως μια εξέλιξη της τωρινής γενιάς και όχι κάτι το επαναστατικό που θα “τρομάξει” τους αγοραστές της. Τέλος απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πότε η Rolls-Royce θα βγάλει στην αγορά ένα αυτόνομο μοντέλο, αυτός είπε πως κάτι τέτοιο πρέπει να το περιμένουμε γύρω στο 2030.