Σύμφωνα με τον Peter-Paul Schoppmann, περιφερειακό Διευθυντή της Rolls-Royce σε Γερμανία, Βόρεια και Ανατολική Ευρώπη, η εταιρία του δεν έχει αντιπάλους, μιας και καμία άλλη high-end αυτοκιητοβιομηχανία δεν είναι σε θέση να προσφέρει περισσότερα από άποψη εξοπλισμού, πολυτέλειας και παραμετροποίησης από όσα προσφέρει η RR, προσθέτοντας πως η Bentley δεν είναι πραγματικά ένας ανταγωνιστής της, μιας και η τιμή ενός νέου μοντέλου της Rolls-Royce ισοδυναμεί με την τιμή αγοράς δύο μοντέλων της Bentley! O Schoppmann συμπλήρωσε πως η εταιρία του θεωρεί αντιπάλους όχι τις Bentley και Mercedes-Maybach, αλλά εταιρίες ιδιωτικών τζετ, ελικοπτέρων, σκαφών αναψυχής, έργων τέχνης και ακινήτων. Είπε μάλιστα πως θεωρεί την Bentley ως ένα εμπορικού όγκου σήμα, μιας και κάθε χρόνο πουλά περισσότερα από 10.000 μοντέλα (11.023 το 2016).

Η μέση τιμή πώλησης μιας νέας Rolls-Royce κυμαίνεται στις 300.000 ευρώ, με τον ηλικιακό μέσο όρο των αγοραστών είναι 50 ετών, αισθητά μειωμένος κατά 10 με 20 χρόνια σε σχέση με το παρελθόν. Καθοριστικό ρόλο στη μείωση του μέσου ηλικιακού όρου, συνέβαλαν οι Wraith και Dawn, οι οποίες προτιμούνται από νεότερους αγοραστές, με μέσο όρο ηλικίας τα 40 χρόνια.

Με βάση την υπάρχουσα υποδομή της Rolls-Royce, το εργοστάσιο του Goodwood έχει μέγιστη παραγωγική ικανότητα 5.000 αυτοκινήτων, με τον Schoppmann να μιλά και για την επόμενη γενιά της Phantom που θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Φρανκφούρτης το φθινόπωρο, χαρακτηρίζοντάς την ως μια εξέλιξη της τωρινής γενιάς και όχι κάτι το επαναστατικό που θα “τρομάξει” τους αγοραστές της. Τέλος απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πότε η Rolls-Royce θα βγάλει στην αγορά ένα αυτόνομο μοντέλο, αυτός είπε πως κάτι τέτοιο πρέπει να το περιμένουμε γύρω στο 2030.

 • manowar

  Εχει αλλα ποιος μπορει να την πλησιάσει??η ρολλ ειναι βασιλιάς εκει περα

 • Mika

  Ωραια τα λετε, αλλα κατεβειτε λιγο απο το συννεφακι σας…Αν ειναι ετσι, θα παρω Bentley και με την οικονομια θα ναυλωσω και Learjet! Οριστε!!

 • LefterisKa.Ch

  μπορώ να πω οτι συμφωνώ λίγο κάποιος που θέλει rolls δεν θα πάει σε Maybach ή σε Bentley γιατί θα είναι σαν συμβιβασμός

 • Anestis Genk

  Μα καλά δλδ όποιος έχει να αγοράσει Maybach, είναι επειδή δεν του φτάνουν για να αγοράσει RR;

 • Herc

  Αυτονομα αυτοκινητα εχει η RR εδω και 10ετιες, δεν χρειαζεται να βγαλει.Ολες οι RR μονες τους πανε, τι απο ζωντανο οδηγο, τι απο αυτοματο πιλοτο.Καμια δεν οδηγηται απο τον κατοχο.