Η SsangYong στη Γενεύη παρουσιάζει το XAVL Concept, ένα πρωτότυπο SUV μεσαίου μεγέθους, που παίρνει το όνομά του από τα αρχικά των λέξεων eXciting Authentic Vehicle Long SUV και θα περάσει σύντομα στη παραγωγή. Βασίζεται στη νέα φιλοσοφία σχεδίασης “Robust, Specialty, Premium” και αποτελεί τη συνέχεια του XAV-Adventure που παρουσιάστηκε στην έκθεση της Φρανκφούρτης το 2015.

Είναι επταθέσιο, προσφέροντας άνετο εσωτερικό με έξυπνα συστήματα επικοινωνίας, ενώ συνδυάζει τις εκτός δρόμου ικανότητες με την προσαρμοστικότητα και τη χρηστικότητα ενός MPV. Διαθέτει LED φώτα, κρυφό ατμοσφαιρικό φωτισμό στο εσωτερικό, με τους επιβάτες να κάθονται σε διάταξη 2-3-2. 2. Οι 5 θέσεις που ορίζουν τη 2η και 3η σειρά καθισμάτων, όλες συμπτύσσονται και μετακινούνται για να μεγιστοποιήσουν τη αξιοποίηση του εσωτερικού χώρου, ενώ εξυπηρετούν την μετακίνηση επιβατών και αποσκευών στο εσωτερικό, προκειμένου να ικανοποιηθούν τόσο οι απαιτήσεις που έχει ο αγοραστής τόσο ενός SUV, όσο και ενός MPV.

Στο εσωτερικό υπάρχει μια οθόνη αφής 10,25 ιντσών για την εύκολη χρήση του συστήματος infotainment, ενώ το wi-fi hotspot επιτρέπει στους επιβάτες της 2ης και της 3ης σειράς να χρησιμοποιούν τις έξυπνες συσκευές τους μέσω μια απλής σύνδεσης διαδικτύου. Παράλληλα, οι λειτουργίες των συστημάτων πλοήγησης, κλιματισμού και infotainment, μπορούν να ελεγθούν μέσω σχετικής εφαρμογής σε smartphone, ενώ μέσω της τεχνολογίας Link to Home IOT (Internet of Things) οι επιβάτες έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν με το σπίτι τους και να χειρίζονται, εξ αποστάσεως, οικιακό εξοπλισμό όπως τις κάμερες ασφαλείας, το συναγερμό ή τον κλιματισμό.

Το μοντέλο παραγωγής θα προσφέρεται με δύο κινητήρες, έναν 1.5 λίτρου βενζίνης απόδοσης 163 ίππων με 260 Nm ροπής και έναν 1,6 λίτρου diesel απόδοσης 135 ίππων με 320 Nm ροπής, και οι δύο προδιαγραφών Euro 6, με την επιλογή συνδυασμού με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων και κίνηση στους δύο τροχούς. Έχει μήκος 4.630 mm, πλάτος 1.866 mm, ύψος 1.640 mm και μεταξόνιο 2.775 mm.

Για να κάνει ευκολότερη και ασφαλέστερη τη ζωή του οδηγού, το XAVL είναι εφοδιασμένο με ένα πακέτο σύγχρονων συστημάτων ασφαλείας. Αυτά περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, Σύστημα Αυτόνομου Φρεναρίσματος (AEBS), Αυτόματη Απ-Ενεργοποίηση Προβολέων Υψηλής Δέσμης (HBA) και Σύστημα Υποβοήθησης Παραμονής στη Λωρίδα (LKAS). Επίσης έχει Σύστημα Ανίχνευσης Τυφλού Σημείου (BSD), Σύστημα Υποβοήθησης Αλλαγής Λωρίδας (LCA), Σύστημα Προειδοποίησης για την Κυκλοφορία Όπισθεν του Οχήματος (RCTA) και Έξυπνο Σύστημα Υποβοήθησης Παρκαρίσματος.

Επίσης διαθέτει έναν εξωτερικό αερόσακο που προσφέρει αυξημένη προστασία στους πεζούς, αερόσακο τοποθετημένο στο κέντρο της καμπίνας, άμεσα στον οδηγό και το συνοδηγό και αερόσακο γονάτων.