Στην έκθεση της Νέας Υόρκης τον επόμενο μήνα η Honda θα παρουσιάσει τις υβριδικές και ηλεκτρικές εκδόσεις του Clarity.

Τα Clarity PHEV και Clarity EV θα ξεκινήσουν τις πωλήσεις τους μέσα στου επόμενους μήνες, κάνοντας το μοντέλο, το πρώτο αυτοκίνητο στον κόσμο που προσφέρεται σε ηλεκτρική, plug-in υβριδική και έκδοση υδρογόνου.

Πρώτα θα ξεκινήσει εμπορική πορεία το Clarity Electric που θα έχει αυτονομία μόλις 130 χιλιομέτρων. Σύμφωνα με την εταιρία, αυτό δεν είναι μειονέκτημα, αλλά αποτέλεσμα των επιλογών της κατά την εξέλιξη του project, καθώς δύο ήταν οι αδιαπραγμάτευτοι παράμετροι: το φυσικό μέγεθος της πλατφόρμας Clarity (που είναι ίδια με το plug-in και υδρογονοκίνητο μοντέλο και έχει μήκος 4.895, πλάτος 1.875 και ύψος 1.475 χλστ.) και το κόστος των μπαταριών, με το ηλεκτρικό Clarity να αναμένεται κοστίζει περίπου 35.000 δολάρια, χωρίς τις οποιεσδήποτε φορολογικές ελαφρύνσεις ή κίνητρα. Έχοντας αυτά κατά νου, η Honda αναφέρει ότι δεν είχε κανένα περιθώριο για να τοποθετήσει μια μεγαλύτερη μπαταρία, που θα καθιστούσε το αυτοκίνητο βαρύτερο και ακριβότερο.

Η πραγματικότητα, όμως, φαίνεται ότι καταδικάζει “από τα αποδυτήρια” το ηλεκτρικό μοντέλο, καθώς ήδη το Chevrolet Bolt έχει περίπου την τριπλάσια αυτονομία, ενώ και η ηλεκτρική έκδοση του Hyundai Ioniq θα έχει μια αυτονομία 250 χλμ.

Το Clarity Plug-In Hybrid θα είναι διαθέσιμο σε όλες τις Πολιτείες των Η.Π.Α προς τα τέλη του 2017, με την Honda να αναμένει πως αυτή η έκδοση θα είναι η δημοφιλέστερη εκ των τριών, προσφέροντας ηλεκτρική αυτονομία μεγαλύτερη των 65 χιλιομέτρων.