Πολύς ντόρος έγινε γύρω από τα μονοθέσια του 2017. Χωρίς καμία αμφιβολία, είναι πιο επιθετικά και γρήγορα από τα περσινά, αλλά αυτό που ενδιαφέρει τους περισσότερους από εμάς είναι το θέαμα. Τα τελευταία χρόνια, οι πραγματικές μάχες στην πίστα έχουν μειωθεί, και το φαινόμενο αυτό ίσως είναι πιο έντονο φέτος.

Τα νέα αυτοκίνητα παράγουν περισσότερη κάθετη δύναμη, οπότε έχουν εκφραστεί παράπονα για δυσκολία ενός οδηγού να μείνει κοντά στο μονοθέσιο που είναι μπροστά του. Με 6 ημέρες δοκιμών να έχουν διεξαχθεί, οι οδηγοί πλέον έχουν μία αρκετά αξιόπιστη άποψη για το θέμα, με τον Felipe Massa να ισχυρίζεται πως το θέαμα φέτος θα είναι χειρότερο.

Λοιπόν, έτσι θα είναι η Formula 1 τώρα: πολύ δύσκολο να προσπεράσεις. Όχι απλώς προσπαθούσα να περάσω μία Sauber, αλλά υπήρχε και μία Renault πίσω μου. Χάνεις πολλή κάθετη δύναμη όταν είσαι πίσω. Εσείς θα δείτε σίγουρα λιγότερα προσπεράσματα στους αγώνα απ’ ό,τι είχατε συνηθίσει.

Με τον οδηγό της Williams συμφωνεί ο Nico Hulkenberg, που ακολουθούσε τον Massa στην πίστα, γνωρίζοντας έτσι κατά πόσο χάνεται η κάθετη δύναμη. Ο πιλότος της Renault πιστεύει πως, εκτός από την κάθετη δύναμη, το γεγονός ότι τα μονοθέσια είναι 20 εκατοστά πιο φαρδιά σε σχέση με το 2016 θα συμβάλλει αρνητικά στη διαδικασία του προσπεράσματος.

Το να ακολουθείς ένα μονοθέσιο είναι πιο δύσκολο κι ένιωσα σημαντική απώλεια της κάθετης δύναμης. Επίσης, έχεις λιγότερο φυσικό χώρο. Αυτά τα μονοθέσια είναι τόσο φαρδιά, έτσι θα χάσεις κάπου χώρο. Αλλά, θα δούμε στην πραγματικότητα πόσο δύσκολο ή όχι είναι, όμως θα μπορούσε να είναι ένας παράγοντας.

 • αυτο σκεφτομουν απο την αρχη οταν τα φαρδεναν … για να το λενε αυτο οι ιδιοι κατι θα ξερουν … ευτυχως δηλαδη που θα ειναι και η χοντα να δουμε κανα προσπερασμα …οταν θα τους ριχνουν γυρο δηλαδη στο μεσον του αγωνα αν δεν εχουμε κοιμηθει …

 • F1fan

  Δυστυχως αυτο δεν θελαμε να το ακουσουμε…Αυτο που ολοι θελαμε,περισσοτερα προσπερασματα ή εστω μια δυνατοτητα τα μονοθεσια να ακολουθουν το ενα το αλλο οπως το 2013,δεν προκειται να συμβει…Αποτυχια της FIA,που οπως εχει ακουστει,δεν ελαβε καν υποψη τον παραγοντα ”προσπερασματα” στοην εκπονιση των νεων κανονισμων…

 • Renesis1

  Μακάρι οι νέοι κανονισμοί να μην δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα, από αυτά που υποτίθεται οτι θα λύσουν..

 • Nerazzuro21

  O Max, από την άλλη, είπε ότι ήδη δοκίμασε να προσπεράσει στις δοκιμές και δεν θεωρεί ότι τα προσπεράσματα θα είναι πιο δύσκολα φέτος. Ελπίζω για το καλό του αθλήματος να έχει δίκιο ο μικρός.

 • Anestis Genk
  • rantaplan

   … χωρίς η αεροδυναμική να είναι το κύριο συστατικό που τα κρατά στο δρόμο.

 • Mika

  Σε λιγες μερες θα ξερουμε…
  Αλιμονο μας ομως αν αληθευει κατι τετοιο…