Μετά από συζητήσεις που διήρκεσαν πάνω από ένα χρόνο, χθες στην Γενεύη η Tata και ο όμιλος VW υπέγραψαν ένα μνημόνιο κατανόησης (MoU), ούτως ώστε να αναπτύξουν από κοινού μια σειρά μοντέλων που θα απευθύνονται αποκλειστικά για την ινδική αγορά. Η συμφωνία περιλαμβάνει την ανταλλαγή στοιχείων και τεχνολογιών μεταξύ Tata, VW και Skoda.

Το VW Group πρότεινε αρχικά την από κοινού ανάπτυξη της MQB-A πλατφόρμας, αλλά αυτό αποδείχθηκε πάρα πολύ ακριβό για την ινδική αγορά. Αντ ‘αυτού η νέα συμμαχία θα χρησιμοποιήσει τη σύνθετη αρθρωτή πλατφόρμα (AMP) της Tata, η οποία έχει την ευελιξία να χτιστούν πάνω της ένα ευρύ φάσμα μοντέλων, καθώς και το πλεονέκτημα κόστους, έναντι της MQB-A.

Η Ινδική εταιρία θα είναι επίσης υπεύθυνη για τους κινητήρες, καθώς αυτοί της VW είναι επίσης πάρα πολύ ακριβοί, ειδικά για την τοπική αγορά. Από την άλλη πλευρά, θα είναι υπεύθυνη για τα ηλεκτρικά των αυτοκινήτων. Αυτά θα παράγονται από τη νέα συμμαχία, που όπως προείπα στοχεύει στην Ινδία, δίνοντας την ευκαιρία στη VW και στη Skoda, προκειμένου να γίνουν πιο ανταγωνιστικές στην ολοένα και πιο σημαντική αγορά της Ινδίας.