Την Nio την είδαμε να πρωταγωνιστεί τελευταία ως NextEV, παρουσιάζοντας μας το εντυπωσιακό, πλήρως ηλεκτρικό αυτόνομο hypercar EP9 των 1360 αλόγων.

Τώρα πλέον το start up από τις ΗΠΑ μας αποκαλύπτει ένα concept αυτόνομου ηλεκτρικού επιβατικού, πιο συγκεκριμένα του Eve concept. Πλην του κινητήριου συνόλου και της αυτονομίας βέβαια τα δύο αυτοκίνητα δεν έχουν καμία άλλη ομοιότητα, αφού το Eve πρόκειται για ένα όχημα πολυτελείας με οικογενειακό προσανατολισμό. Η Nio μάλιστα δηλώνει πως θα είναι σε θέση να το φέρει στους δρόμους της άλλης άκρης του Ατλαντικού ως το 2020.

Αυτό που ξεχωρίζει στο Eve είναι φυσικά ο σχεδιασμός του, με τις πόρτες να είναι δύο στον αριθμό και να ανοίγουν συρόμενες προς το μπροστινό μέρος. Η οροφή είναι γυάλινη και οι τροχοί έχουν “τραβηχτεί” προς τα έξω για να χαρίσουν περισσότερη άνεση στους επιβάτες της καμπίνας.

Και μιας και μιλάμε για το εσωτερικό, η απουσία της κεντρικής κολώνας γίνεται άμεσα αισθητή κατά την είσοδο, ενώ τα καθίσματα μπορούν να γείρουν εντελώς πίσω ώστε οι επιβαίνοντες να κάνουν χρήση του αυτόνομου συστήματος και να ξεκουραστούν ή ακόμα και να δουλέψουν στα αναδιπλούμενο τραπέζι αν χρειαστεί.

Εφόσον μιλάμε για αυτόνομο όχημα φυσικά τα πάσης φύσεως κουμπιά και διακόπτες λάμπουν δια της απουσίας τους. Αντί αυτών υπάρχει το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης NOMI που λειτουργεί με μια high end κονσόλα με κρύσταλλο αφής.

Οι ακριβείς τεχνικές προδιαγραφές – εκτός του γεγονότος ότι θα είναι ηλεκτρικό – δεν έχουν δημοσιοποιηθεί ακόμα.