Τουλάχιστον 400 χλμ αυτονομίας θα έχει το ηλεκτρικό Volvo

Σχετικά άρθρα

O CEO της Volvo Αμερικής, έδωσε και αυτός το παρόν στην έκθεση της Γενεύης όπου δήλωσε πως το ηλεκτρικό μοντέλο που ετοιμάζει η εταιρία του θα έχει αυτονομία τουλάχιστον 400 χλμ και στις ΗΠΑ θα πωλείται για περίπου 35.000 με 40.000 δολάρια.

Σε παλαιότερες δηλώσεις του ο Mats Anderson, επικεφαλής των ηλεκτρικών συστημάτων κίνησης της σουηδικής εταιρίας, είχε πει πως το μεσαίου μεγέθους ηλεκτρικό μοντέλο της εταιρίας του θα έχει αυτονομία της τάξης των 525 χιλιομέτρων, φορώντας μια μπαταρία 100 kWh. Η εταιρία ετοιμάζει μια νέα πλατφόρμα για τα ηλεκτρικά της μοντέλα, την MEP (Modular Electrification Platform) η οποία θα μπορεί να φιλοξενήσει συστήματα απόδοσης έως και 450 kW (604 ίππων).

Η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία έχει θέσει ένα πολύ φιλόδοξο στόχο για το 2025, μιας και θέλει να έχει πουλήσει ένα εκατομμύρια υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Ο στόχος αυτός έχει ονομαστεί “omtanke” από την Volvo, που στα σουηδικά σημαίνει “αντιπαροχή” ή “φροντίδα”, με την εταιρία να θέλει ενιαίο, παγκόσμιο standard στους φορτιστές. Μέχρι στιγμής η Volvo δεν έχει αποφασίσει αν το πρώτο ηλεκτρικό της μοντέλο θα βασίζεται σε κάποιο υπάρχον μοντέλο της ή θα είναι ένα εντελώς νέο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα