Η Volvo θέλει ενιαίο, παγκόσμιο standard στους φορτιστές

Σχετικά άρθρα

010_car_charger

Με τα ηλεκτρικά ή τα plug-in υβριδικά αυτοκίνητα να κερδίζουν έδαφος χρόνο με το χρόνο και την τεχνολογία να προχωρά, ήρθε η ώρα για ένα παγκόσμιο, εναρμονισμένο standard στους φορτιστές. Αυτό πιστεύει η Volvo γι’ αυτό ρίχνει το βάρος της στην Charging Interface Initiative.

Αυτή, είναι μία πρωτοβουλία διάφορων μερών, μεταξύ των οποίων και κάποιων κατασκευαστών που προσπαθεί να καθιερώσει το λεγόμενο “Combined Charging System” ως το standard στην φόρτιση ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών αυτοκινήτων. Το CSS συνδυάζει μονοφασική και ταχεία τριφασική φόρτιση, χρησιμοποιώντας εναλλασσόμενο ρεύμα με μέγιστο τα 43 kW καθώς και DC φόρτιση με μέγιστο τα 200 kW με προοπτικές για αύξηση στα 350 kW. Το σύστημα είναι ικανό να παρέχει απλή αλλά ταχεία φόρτιση που προφανώς προσθέτει πόντους πρακτικότητας.

Σημαντική κίνηση από την Volvo που θέλει στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές υβριδικών και ηλεκτρικών οχημάτων. Έχει δηλώσει άλλωστε ότι καθώς περνάνε τα χρόνια και ανανεώνεται η γκάμα της, θα προσφέρει plug-in υβριδική έκδοση σε κάθε της μοντέλο.

ΠηγήVolvo

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα