Η Tesla και η Volvo πωλούν μετοχές τους για να αντλήσουν 1,65 δισ. δολάρια

Σχετικά άρθρα

Η Volvo και η Tesla ανακοίνωσαν πως θα πουλήσουν μετοχές τους προκειμένου να πάρουν μια ένεση ρευστότητας. Συγκεκριμένα, η Tesla προκειμένου να ξεκινήσει την κατασκευή του Model 3 ανακοίνωσε πως θα αντλήσει μέσω των αγορών, ιδία κεφάλαια ύψους 1,15 δισ. δολαρίων. Η εταιρία δηλώνει πως το ποσό αυτό θα χρησιμοποιηθεί προκειμένου να ενισχυθεί ο ισολογισμός της, αλλά και να μειωθούν περαιτέρω οι κίνδυνοι που θα προκύψουν λόγω του λανσαρίσματος του Model 3.

Η Volvo από τη μεριά της επιδιώκει να αυξήσει τα αποθεματικά της με επιπλέον 500 εκατ. δολάρια πουλώντας προνομιακές μετοχές της. 500 εκατ. δολάρια είχε μαζέψει από τους Σουηδούς επενδυτές της και τον περασμένο Δεκέμβριο, με τους αναλυτές να κάνουν λόγω πως οι κινήσεις αυτές της Volvo οφείλονται στο γεγονός πως η εταιρία ετοιμάζεται για μια πιθανή αρχική δημόσια προσφορά.

Η κινεζική Geely, η μητρική της Volvo, έχει ήδη επενδύσει 11 δισ. δολάρια στην εταιρία και την έχει καλέσει να μειώσει το κόστος παραγωγής της, κατασκευάζοντας μοντέλα της στη Κίνα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla ζητά από τους μετόχους της να δώσουν 56 δισ. δολάρια στον Elon Musk

Η Tesla θα ζητήσει από τους μετόχους της να ψηφίσουν ξανά για το ίδιο πακέτο αποζημίωσης ύψους 56 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον διευθύνοντα σύμβουλο...