Λαλίστατος το τελευταίο διάστημα ο CEO της McLaren, Mike Flewitt, ο οποίος σε μια ακόμη συνέντευξη που παραχώρησε αποκάλυψε λεπτομέρειες για το μέλλον της βρετανικής εταιρίας. Όπως είπε αυτή τη φορά ο Flewitt οι επόμενες γενιές των 540S, 570S και 570GT θα μπορούσαν να μην φορούν τον V8 κινητήρα, αλλά έναν υβριδικό V6. Συγκεκριμένα δήλωσε:

Αν μπορούμε να πάρουμε την απόδοση που θέλουμε, δεν έχει σημασία αν ο κινητήρας διαθέτει 12, 10, 8 ή 6 κυλίνδρους. Θα θέλαμε V12 κινητήρες και μηχανικά κιβώτια. Τα αγαπάμε, αλλά αυτά πλέον ανήκουν στο παρελθόν. 20 χρόνια πριν. Δεν είμαστε προσκολλημένοι στους πολλούς κυλίνδρους, αλλά στην απόδοση και στον ενθουσιασμό.

Όπως συμπλήρωσε ο Flewitt, η McLaren ετοιμάζει έναν V6 υβριδικό κινητήρα που θα τοποθετηθεί στην επόμενη γενιά των Sports Series μοντέλων της.

Η McLaren πρόσφατα ανακοίνωσε πως θα κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο στο Sheffield της Αγγλίας, το McLaren Automotive Composites Technology Centre, που θα επωμιστεί την εξέλιξη και την παραγωγή του νέου carbon Monocage II σασί των αυτοκίνητων της, που κάνει ντεμπούτο στην 720S. To κόστος της επένδυσης ανέρχεται στα 50 εκατ. λίρες (€58,7 εκατ.), με το εργοστάσιο να έχει έκταση 7.000 τ.μ., δημιουργώντας παράλληλα 200 νέες θέσεις εργασίας. Η κατασκευή του αναμένεται να αρχίσει στο δεύτερο μισό του τρέχοντος έτους, με την λειτουργία του να ξεκινά κάποια στιγμή μέσα στο 2020.

Σύμφωνα με τον Flewitt, το νέο σασί της εταιρίας είναι ελαφρύτερο και πιο εύκολο να προσαρμοστεί και να εξελιχθεί, επιτρέποντας στην McLaren να τοποθετεί στα αυτοκίνητα διαφορετικά συστήματα κίνησης, ενώ το σασί μπορεί να φιλοξενήσει υβριδικά και ηλεκτρικά μοντέλα. Μάλιστα το αφεντικό της McLaren είπε πως σχεδιάζουν να κατασκευάσουν ένα πλήρως ηλεκτρικό αυτοκινήτων δοκιμών, το οποίο θα το δείχνουν στους καλούς πελάτες τους, προκειμένου να διαπιστώσουν αν υπάρχει ενδιαφέρον για να βγει στην αγορά.