Φαίνεται ότι πάνε πολύ καλά τα πράγματα στα αυτοκίνητα δρόμου για την McLaren, καθώς η βρετανική εταιρία ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο στο Sheffield της Αγγλίας. Το ονομάζει McLaren Automotive Composites Technology Centre και θα επωμιστεί την εξέλιξη και παραγωγή των νέων carbon monocell και monocage σασί των αυτοκίνητων της.

To κόστος της επένδυσης ανέρχεται στα 50 εκατ. λίρες (€58,7 εκατ.), με το εργοστάσιο να έχει έκταση 7.000 τ.μ., δημιουργώντας παράλληλα 200 νέες θέσεις εργασίας. Η κατασκευή του αναμένεται να αρχίσει στο δεύτερο μισό του τρέχοντος έτους, με την λειτουργία του να ξεκινά κάποια στιγμή μέσα στο 2020.

Το εργοστάσιο θα είναι πολύ κοντά στις εγκαταστάσεις του τμήματος Advanced Manufacturing Research Center του πανεπιστημίου του Sheffield, και θα είναι το πρώτο εργοστάσιο μακριά από την έδρα της, στο Woking. Όταν είναι πλήρως λειτουργικό, αναμένεται να εξοικονομεί στην εταιρεία περίπου £10 εκατ. ετησίως και να παράγει ακαθάριστη προστιθέμενη αξία ύψους £100 εκατ. για την τοπική οικονομία από το 2028, ενώ η McLaren φιλοδοξεί να αυξήσει τον αριθμό αυτό σε £200 εκατ. λίγα χρόνια μετά.