Audi καταργεί το 40% των κινητήρων της, ρίχνει το βάρος της στην ανάπτυξη ηλεκτρικών

Σχετικά άρθρα

Η Audi είναι μια εταιρία που κοιτά συνεχώς μπροστά και θέλοντας να αυξήσει περαιτέρω την τεχνολογική της υπεροχή στα μοντέλα του αύριο, πήρε την απόφαση να ξεφορτωθεί τα 2/5 των κινητήρων της, προκειμένου να μπορέσει να αναπτύξει περισσότερο τα ηλεκτρικά της μοντέλα.

Σύμφωνα με τον CEO της γερμανικής εταιρίας, Rupert Stadler:

Μακροπρόθεσμα θα μειώσουμε έως και 40% τον αριθμό των κινητήρων που προσφέρουμε στην αγορά. Αφαιρούμε την πολυπλοκότητα από το σύστημα προκειμένου να απελευθερώσουμε πόρους για τα ηλεκτρικά συστήματα κίνησης του μέλλοντος.

Εξηγώντας την παραπάνω δήλωση του, ο Stadler υποστήριξε πως:

Είμαι απόλυτα πεπεισμένος πως τα νέα πράγματα μπορούν να φτάσουν μόνο αν ρίξουμε μερικά πράγματα στη θάλασσα. Οι δίπορτες εκδόσεις των μοντέλων για παράδειγμα, δεν πωλούν σε μεγάλες ποσότητες πια. Εντάξει μπορούμε να καταργήσουμε τα συγκεκριμένα μοντέλα χωρίς να χάσουμε πολλά.

Χρειαζόμαστε τόσους πολλούς τετρακύλινδρους κινητήρες με τόσες πολλές διαφορετικές ιπποδυνάμεις; Χρειαζόμαστε μια χειροκίνητη και μια αυτόματη έκδοση; Αυτός είναι ο απώτερος στόχος μας.

Η Audi προκειμένου να ενισχύσει την ανάπτυξη των προϊόντων της, έχει θέσει ως στόχο την επένδυση τουλάχιστον του 6% των εσόδων της στον τομέα της έρευνας και της ανάπτυξης

Ο Stadler μίλησε και για την ανάγκη δημιουργίας υποδομών που θα επιτρέπουν στους κατόχους των ηλεκτρικών αυτοκινήτων να φορτίζουν στον δρόμο τις μπαταρίες των μοντέλων τους όταν κάνουν μακρινά ταξίδια. Ήδη το VW Group, μαζί με το BMW Group, την Daimler και την Ford συμφώνησαν να αναπτύξουν από κοινού ένα νέο δίκτυο ταχυφορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων, κατά μήκος όλων των μεγάλων αυτοκινητόδρομων της Γηραιάς Ηπείρου. Οι εταιρίες συμμετέχουν στο project έχοντας ίδια ποσοστά, ενώ δηλώνουν πως θα ενθαρρύνουν και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες να συμμετάσχουν σε αυτό.

Η συμφωνία αυτή είναι ένα σημαντικό βήμα ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες για την εξάπλωση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη, με τις εταιρίες να προσφέρουν έναν μεγάλο αριθμό σταθμών φόρτισης με επίπεδα ισχύος έως 350 kW, έτσι ώστε οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων να μπορούν να γεμίζουν με ρεύμα τις μπαταρίες τους, προκειμένου να μπορούν να κάνουν ταξίδια μεγάλων αποστάσεων.

Το δίκτυο που θα δημιουργηθεί θα είναι σημαντικά γρηγορότερο από τα συστήματα γρήγορης φόρτισης που υπάρχουν σήμερα, με την οικοδόμηση των σταθμών να ξεκινούν μέσα στο 2017. Αρχικά θα δημιουργηθούν 400 σταθμοί σε όλη την Ευρώπη, ενώ μέχρι το 2020, θα υπάρχουν χιλιάδες σταθμοί. Η Audi στα τρία ηλεκτρικά της μοντέλα που θα βγάλει στην αγορά έως το 2020 θα τα εξοπλίσει με τεχνολογία που θα μπορεί να φορτίσεί το 80% των μπαταριών τους σε διάστημα μόλις 15 λεπτών.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα