Αβεβαιότητα στη Ferrari σχετικά με την πραγματική ταχύτητα της SF70H

Σχετικά άρθρα

Όπως πράγματι περιμέναμε, η Ferrari έχει μειώσει σημαντικά τη διαφορά από τη Mercedes, ξεκινώντας τη σεζόν με ένα πολύ ανταγωνιστικό μονοθέσιο. Ο Lewis Hamilton κατέκτησε σχετικά εύκολα την pole position το Σάββατο, είχε το προβάδισμα μέχρι το pit stop, αλλά το πρόβλημα για τον Βρετανό ήταν στα ελαστικά, ενώ στη συνέχεια ο αγώνας του καταστράφηκε αφού κόλλησε πίσω από τον Max Verstappen.

Ο Sebastian Vettel δεν αντιμετώπισε αυτό το πρόβλημα, έχοντας στη συνέχεια έναν εύκολο αγώνα. Το Albert Park δεν είναι η πίστα που κρίνει την πραγματική ταχύτητα των μονοθεσίων, ενώ η Scuderia έχει ακόμα έναν λόγο να μη γνωρίζει την πραγματική ανταγωνιστικότητα της SF70H, καθώς ο Jock Clear, επί κεφαλής μηχανολογίας της Scuderia, θεωρεί ότι οι δύο Πρωταθλητές δεν είχαν μια πραγματική μάχη μεταξύ τους για να διαπιστώσουμε την ανταγωνιστικότητα των δύο μονοθεσίων.

Αν είχαν εμπλακεί σε μια κλειστεί μάχη σε κάποιο σημείο, τότε θα βλέπαμε ποιος είναι ταχύτερος. Αλλά, ειλικρινά, δεν μπορώ να σας πω ποιο ήταν το ταχύτερο μονοθέσιο σήμερα, επειδή δε νομίζω ότι ο καθένας τους δέχθηκε πραγματική πίεση. Στην αρχή, ο Lewis διαχειριζόταν τον ρυθμό, επειδή αυτό ήταν το σωστό. Και, από τη στιγμή που ο Seb πέρασε μπροστά, διαχειριζόταν αυτός τον ρυθμό. Ακόμα δεν ξέρουμε πόσο γρήγοροι είμαστε σε απόλυτο βαθμό. Ξέρουμε ότι κερδίσαμε.

Ο πρώην μηχανικός της Mercedes παραδέχεται ότι η ομάδα του στάθηκε τυχερή, αφού τα πράγματα έγιναν πολύ πιο εύκολα όταν ο Hamilton καθυστέρησε πίσω από τον οδηγό της Red Bull.

Πάντα ξέραμε ότι έχουμε λογικό ρυθμό. Προσπαθούσαμε να είμαστε πίσω από τον Hamilton, και αυτός μπήκε νωρίς μέσα. Σ’ εκείνο το σημείο σκέφτεσαι «εντάξει, πάμε όσο πιο μακριά μπορούμε και ίσως να τους επιτεθούμε στο τέλος», αλλά μετά συνάντησε κίνηση και η δουλειά έγινε από μόνη της. Ειλικρινά, μετά η νίκη ήταν στα χέρια μας, όταν έπεσε πίσω από τον Verstappen.

Είσαι προετοιμασμένος για αυτά τα πράγματα, ξέροντας από πριν ότι μπορούν να συμβούν. Προφανώς, ο Seb πίεσε όταν ο Lewis μπήκε μέσα, επειδή ίσως να είχε πρόβλημα στο να φέρει τα ελαστικά στη σωστή θερμοκρασία. Όταν κόλλησε πίσω από τον Verstappen, το παιχνίδι πέρασε στα χέρια μας.

ViaESPN

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τραυματίστηκε ελαφρά ο Lando Norris

Ο Lando Norris γιόρτασε την Ημέρα του Βασιλιά στην Ολλανδία, που γιορτάζεται στις 27 Απριλίου, αλλά η μέρα για τον πιλότο της McLaren έκλεισε...