Hamilton: Αδύνατο να κρατήσω περισσότερο τα ελαστικά

Σχετικά άρθρα

Η απόλυτη ταχύτητα δεν ήταν αυτή που έκρινε τον σημερινό αγώνα. Ο Lewis Hamilton ξεκίνησε πολύ καλά και έμεινε εύκολα μπροστά, αλλά στη συνέχεια εμφανίστηκε το πρόβλημα με τα ελαστικά, καθώς δεν μπορούσε να βρει πρόσφυση στην υπέρ-μαλακή γόμα, αντίθετα με τον Sebastian Vettel που δεν έδειχνε να έχει πρόβλημα.

Βλέποντας ότι η διαφορά από τον Γερμανό μειωνόταν σημαντικά, ο Βρετανός πήρε την απόφαση να μπει για αλλαγή στον 18ο γύρο, αλλά για κακή του τύχη ο Max Verstappen καθυστέρησε επίσης να μπει, με αποτέλεσμα να χάσει έτσι οποιαδήποτε ευκαιρία για νίκη. Ο 32χρονος δηλώνει πως η στρατηγική δεν ευθύνεται για το σημερινό αποτέλεσμα, από τη στιγμή που ήταν αδύνατο να κάνει περισσότερούς γύρους με αυτά τα ελαστικά, ενώ στη συνέχεια δεν προσπάθησε καν να μειώσει τη διαφορά από τον Vettel, γνωρίζοντας ότι η νίκη είχε χαθεί για τα καλά.

Είχαμε μια πολύ καλή εκκίνηση και έφυγα καλά. Στη συνέχεια, δυσκολευτήκαμε πολύ με την πρόσφυση, σε σημείο που έπρεπε να μπω μέσα. Μπήκα μέσα και μετά έπεσα στην κίνηση, κάτι που είναι άτυχο. Στο τέλος, προφανώς και είχα πολύ περισσότερο ρυθμό, αλλά ακόμα κι αν μείωνα τη διαφορά, δε θα μπορούσα να προσπεράσω. Έχοντας σταματήσει τόσο νωρίς, δεν ήξερα πόσο θα κρατήσουν τα ελαστικά, οπότε έκοψα ρυθμό.

Πριν από την έναρξη της σεζόν, αλλά και στο παρελθόν, ο Hamilton έλεγε πως θέλει να έχει μάχες για τη νίκη και όχι περίπατο. Η «επιθυμία» του γίνεται πράξη φέτος, ενώ από την πλευρά του ισχυρίζεται πως θα δουλέψει όσο πιο σκληρά μπορεί για να βγει νικητής σε αυτή τη μάχη με τη Ferrari και τον Vettel.

Είναι προνόμιο να αγωνίζεται σε μια εποχή με τον Vettel και τώρα την έχουμε αυτή, όπου μπορούμε να δούμε πραγματικό αγώνα. Θα είναι πολύ σκληρή η φετινή σεζόν, τρομερά απαιτητική σωματικά και νοητικά. Η Formula 1 έχει να κάνει με τη μάχη για το καλύτερο, αυτό σε κάνει να δουλεύεις όσο πιο σκληρά γίνεται και ανυπομονώ γι’ αυτό.

ΠηγήESPN

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

30 χρόνια χωρίς ε-Senna

30 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την "μαύρη" Πρωτομαγιά του 1994. Τότε που οι δείκτες του ρολογιού έδειχναν 2.17 μ.μ και στην πίστα της Ίμολα...