Έχουν περάσει κάτι περισσότερο από 20 ημέρες από τότε που η Lamborghini παρουσίασε στην έκθεση της Γενεύης την Huracan Performante, το αυτοκίνητο παραγωγής που κατέχει πλέον το ρεκόρ ταχύτερου γύρου στο Nurburgring και ας το ακούσουμε σήμερα να μαρσάρει.

Η συγκεκριμένη Huracan Performante βρίσκεται στη Καλιφόρνια των ΗΠΑ, είναι βαμμένη στο πράσινο Verde Mantis χρώμα και ο ήχος που παράγει ο V10 5,2-λίτρων ατμοσφαιρικός κινητήρας είναι πολύ μπάσος και δυνατός.

Η Huracan Performante φορά τον V10 5,2-λίτρων ατμοσφαιρικό κινητήρα ο οποίος δυνάμωσε στα 640 άλογα, με την ροπή να φτάνει τα 600 Nm. Τα επιπλέον 30 άλογα και τα 40 Nm ροπής, επιτρέπουν στο αυτοκίνητο να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 2,9 δευτερόλεπτα (-0,3 δευτερόλεπτα από την απλή Huracan), είναι ικανό να κάνει τα 0-200 χλμ/ώρα σε 8,9 δευτερόλεπτα (-1,0 δευτ.) με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 325 χλμ/ώρα.

Ο V10 κινητήρας έχει αποκτήσει νέα εισαγωγή αέρα, νέα εξάτμιση, βαλβίδες τιτανίου, με το βάρος του αυτοκινήτου να είναι μειωμένο κατά 40 κιλά, με τα σχεδόν 11 εξ’αυτών να μειώνονται από την νέα εξάτμιση. Τα υπόλοιπα προέρχονται από την εκτενή χρήση carbon στο σώμα του αυτοκινήτου (αεροτομή, κάλυμμα κινητήρα, μπροστά spoiler, πίσω προφυλακτήρα, αεραγωγοί και ενεργά πτερύγια).