Ο Elon Musk θέλει να “κατεβάζει” τις σκέψεις σου

Σχετικά άρθρα

Ο Elon Musk είναι ένας πρωτοπόρος άνθρωπος. Εκτός από την Tesla και την Solarcity, ηγείται της SpaceX, ενώ θέλει να σώσει τον κόσμο από την τεχνητή νοημοσύνη, αναπτύσσοντας προηγμένη τεχνητή νοημοσύνη, έχοντας εκφράσει την άποψη πως είναι πιθανό να ζούμε σε μια εξομοίωση υπολογιστή.

Τώρα το νέο project του Musk είναι κάτι το εντελώς διαφορετικό. Σκέφτεται πως με την εμφύτευση μικροσκοπικών ηλεκτροδίων στον εγκέφαλο θα μπορούσε να κρατήσει τη συνείδηση ​​ζωντανή, ακόμα κι αν το σώμα έχει πεθάνει.

Αυτό που θέλει να κάνει ο Musk είναι να επιτρέψει κάποια μέρα τους ανθρώπους να “κατεβάζουν” και να “ανεβάζουν” τις σκέψεις τους, τις μνήμες και τις συλλογικές τους εμπειρίες σε έναν υπολογιστή μέσω μιας τεχνολογίας Νευρωνικών δικτύων. Η Νευρωνική τεχνολογία και συγκεκριμένα η τεχνολογία Neural lace είναι ακόμα νέα, αλλά ο απώτερος στόχος του Musk είναι η καλύτερη διασύνδεση μεταξύ ανθρώπων και μηχανών σε χαρακτηριστικά όπως τη φωνή μας, την επαφή και τον έλεγχο προσανατολισμού.

Ο Musk έχει οραματιστεί πως στο μέλλον οι άνθρωποι θα αλληλεπιδράσουν με τις συσκευές τους, ενώ τονίζει πως η αλλαγή αυτή θα πρέπει να γίνει σύντομα ώστε οι άνθρωποι να μην ξεπεραστούν ως όντα από την τεχνητή νοημοσύνη.

elon musk (2)

Ο Musk μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει καμία επίσημη ανακοίνωση, αλλά μέσω tweets έχει αποκαλύψει αρκετά. Επίσης προχώρησε σε νέες προσλήψεις στην εταιρεία Neuralink Corp., η οποία θα μπορούσε να προέρχεται από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Η Wall Street Journal επιβεβαίωσε την ύπαρξη της εταιρείας μέσω ενός από τα ιδρυτικά μέλη της, του Max Hodak. Ο Hodak ίδρυσε στο παρελθόν την Transcriptic, μια startup εταιρεία παροχής ρομποτικών υπηρεσιών εργαστηρίου.

Η Neuralink έχει έδρα την Καλιφόρνια των ΗΠΑ και πραγματοποιεί έρευνες στον τομέα της Ιατρικής, ενώ έχει ήδη προσλάβει πληθώρα κορυφαίων ακαδημαϊκών του κλάδου των Νευροεπιστημών, της Ηλεκτρονικής και της Νανοτεχνολογίας. Οι πρώτες προσλήψεις της Neuralink είναι: η Vanessa Tolosa, μηχανικός στο Larence Livermore National Laboratory και ειδικός σε ευέλικτα ηλεκτρόδια, ο Phillip Sabes, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια και εμπειρογνώμονας για το πώς ο εγκέφαλος ελέγχει την κίνηση και ο Timothy Gardner, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Βοστόνης, που απέκτησε τη φήμη του όταν εφάρμοσε ηλεκτρόδια σε πτηνά και μελέτησε τον τρόπο που κελαηδάνε.

Απ’ ότι φαίνεται, η Neuralink θέλει να αλλάξει τον τρόπο που αλληλεπιδρούμε με τις συσκευές συνδέοντας το μυαλό μας με τις μηχανές που χρησιμοποιούμε περισσότερο: αυτοκίνητα, κινητές συσκευές ή ακόμα και έξυπνα αντικείμενα μέσω του δικτύου του σπιτιού μας. Προς το παρόν, όμως, άνθρωποι που είναι κοντά στην εταιρεία αναφέρουν ότι τα πρώτα προϊόντα θα είναι μάλλον προηγμένα εμφυτεύματα που έχουν σχεδιαστεί για τη θεραπεία παθήσεων του εγκεφάλου, όπως την επιληψία ή την κατάθλιψη.

Η Neuralink θέλει μέσα στα επόμενα χρόνια να παρουσιάσει ένα πρωτότυπο που θα αποδεικνύει πως η συγκεκριμένη τεχνολογία είναι ασφαλής, προτού το περάσει στη παραγωγή. Το πότε αυτό θα γίνει πραγματικότητα κανείς δεν το γνωρίζει, αλλά ο Musk πιστεύει πως ένα “ουσιαστικό interface εγκεφάλου” δεν απέχει πάνω από 4-5 χρόνια.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...