Αυτή είναι η Mercedes-Benz S-Class facelift

Σχετικά άρθρα

Εδώ και καιρό είχες δει την Mercedes να δοκιμάζει την ανανεωμένη εκδοχή της S-Class και αυτές είναι οι πρώτες φωτογραφίες που δείχνουν το ανανεωμένο μοντέλο που έχει μικρές αλλαγές στην σχεδίαση του. Εξωτερικά διαθέτει ανασχεδιασμένη μάσκα και ανανεωμένα φώτα “Multibeam” με LED τα οποία θα επιτρέπουν στον οδηγό να χρησιμοποιεί μόνιμα την μεγάλη σκάλα χωρίς να τυφλώνει τους άλλους οδηγούς. Στο πίσω μέρος υπάρχουν νέα γραφικά στα φωτιστικά σώματα και μικρή ποσότητα χρωμίου κάτω από τον προφυλακτήρα που ενώνει τις απολήξεις των εξατμίσεων.

Στο εσωτερικό η σημαντικότερη διαφορά είναι το νέο και πιο κομψό τριάκτινο τιμόνι που είναι ίδια σχεδίασης με αυτό της S-Class Coupe. Δεν υπάρχουν σημαντικές διαφορές στην σχεδίαση παρά μόνο το λίγο μεγαλύτερο πάνελ που διαθέτει μεγαλύτερο ψηφιακό πίνακα οργάνων και το σύστημα infotainment καθώς έχει αφαιρεθεί το πλαίσιο που χωρίζει τις δύο οθόνες. Μικρές αλλαγές υπάρχουν χαμηλά στην κεντρική κονσόλα, ενώ θα πρέπει να περιμένουμε ένα αναβαθμισμένο touchpad και την χρήση gesture control, δηλαδή τον έλεγχο του συστήματος infotainment με χειρονομίες.

Στις φωτογραφίες φαίνεται η S560 με τον κωδικό αυτό να έχει χρησιμοποιηθεί σπάνια και συγκεκριμένα στην εμβληματική W126 S-Class από τα τέλη της δεκαετίας του ’70 μέχρι τις αρχές του ’90. Η συγκεκριμένη θα αντικαταστήσει τη S550 και θα διαθέτει τον biturbo 4-λίτρο V8 που είναι ισχυρότερος από τον σημερινό 4,7-λίτρων biturbo V8 και με 12% μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου. Επιπλέον θα διαθέτει τον νέο M256 εξακύλινδρο βενζινοκινητήρα με ηλεκτρικό κομπρέσσορα και Integrated Starter-Alternator που υπόσχεται δύναμη ενός V8 κινητήρα με κατανάλωση καυσίμου ενός εξακύλινδρου.

Η ανανεωμένη S-Class θα φέρει μια νέα σειρά από συστήματα υποστήριξης του οδηγού με προηγμένες αυτόνομες δυνατότητες χάρη στο νέο λογισμικό και hardware. Αυτά θα είναι η εντελώς αυτόνομη στάθμευση και αυτόνομο σύστημα διεύθυνσης για μικρο χρονικό διάστημα. Αναμένεται να κάνει διπλό ντεμπούτο τον επόμενο μήνα στην έκθεση αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης και αμέσως μετά στην έκθεση της Σαγκάη, με τις πωλήσεις να ξεκινούν τον τρίτο τρίμηνο του έτους, με τις Coupe, Cabrio και Maybach εκδόσεις να ετοιμάζονται να περάσουν και αυτές το πρώτο τους facelift.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανάκληση για 260.658 Mercedes GLE και GLS

Σε μια ακόμη ανάκληση προχωρά η Mercedes-Benz, με αυτή να επηρεάζει 260.658 GLE και GLS παγκοσμίως και που έχουν κατασκευαστεί μεταξύ 1 Φεβρουαρίου 2018...

Η Mercedes EQS χάνει το 48% της αξίας της μέσα σε μόλις 12 μήνες

Με την ανοιξιάτικη περίοδο αγοράς αυτοκινήτων να ξεκινά μόλις στις ΗΠΑ, το iSeeCars δημοσίευσε μια ακόμη έρευνα στην οποία βλέπουμε ποια αυτοκίνητα χάνουν περισσότερο...