Αρχικά η αποχώρηση της γερμανικής ομάδας από το WRC φάνηκε ότι θα σήμαινε και το τέλος της όποιας ενασχόλησης της με τα rally. Μόνο κάτι τέτοιο, όμως, δεν συνέβη καθώς μετά την εξέλιξη του Polo ώστε να τρέξει στο φετινό πρωτάθλημα Rallycross στα χέρια του Petter Solberg, έρχεται σήμερα η επιβεβαίωση από την ίδια την Volkswagen ότι τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει τις δοκιμές εξέλιξης του Polo για την R5 κατηγορία, με την διάθεση του να ξεκινά από το 2018.

Σε δήλωση του ο επικεφαλής της Volkswagen Motorsport, Sven Smeets, είπε:

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η ανάπτυξη του project, για ένα νέο αγωνιστικό αυτοκίνητο της κατηγορίας R5 για ιδιωτικές αγωνιστικές ομάδες. Η ανάπτυξη αυτού του τετρακίνητου αυτοκινήτου θα ενσωματώνει όλη την εμπειρία των δώδεκα τίτλων μας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι. Το αυτοκίνητο, το οποίο βασίζεται στην επόμενη γενιά του Polo, θα ξεκινήσεις τις πρώτες δοκιμές του κατά τη διάρκεια του έτους. Η Volkswagen Motorsport συνεχίζει τη συνεργασία της με την ομάδα της Skoda: o turbo κινητήρας 1.6-λίτρων, που παράγει περίπου 280 άλογα και χρησιμοποιείται ήδη στο Skoda Fabia R5, αναπτύχθηκε μαζί μας και τώρα βελτιστοποιείται. Επιπλέον, υπάρχουν σχέδια για το Polo R WRC να τρέξει από ιδιωτικές ομάδες.

Συνεχίζοντας, ο Smeets τόνισε:

Αισθάνομαι ότι οι εργαζόμενοι είναι εξαιρετικά αφοσιωμένοι και έχουν κίνητρο για νέες προκλήσεις. Εμείς επικεντρωνόμαστε στα νέα project, όπως την ανάπτυξη του Polo R5 και τη συνεργασία με τη Volkswagen Σουηδίας και τον Petter Solberg για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Rallycross. Επιπλέον, υπάρχει το ενδιαφέρον πελατών στην συμμετοχή του ήδη δοκιμασμένου Polo R WRC σε διάφορα ραλι. Η to-do λίστα μας είναι πολύ γεμάτη.