Η Kia θέλει να προσφέρει στην αγορά 14 μοντέλα με βάση εναλλακτικά καύσιμα το 2020 και ανάμεσα σε αυτά θα είναι και ένα αυτοκίνητο υδρογόνου. Ο σχεδιασμός του μοντέλου θα είναι “μοναδικός” και για την ώρα δεν έχει γίνει σαφές τι είδους τύπου αμαξώματος θα έχει, αλλά ίσως είναι crossover, σαν το νέο ix35 που ετοιμάζει η αδερφή Hyundai.

Θα φορά την επόμενη γενιά κυψελών καυσίμου υδρογόνου οι οποίες θα είναι κατά 20% ελαφρύτερες, κατά 10% πιο αποτελεσματικές, κατά 10% πιο ισχυρές και κατά 15% μικρότερες σε όγκο από αυτές που υπάρχουν σήμερα στην αγορά, προσφέροντας 30% υψηλότερη ενεργειακή πυκνότητα, με την αυτονομία να φτάνει τα 800 χλμ και η τελική ταχύτητα τα 170 χλμ/ώρα. Η Kia ευελπιστεί να πουλά αρχικά 1.000 αυτοκίνητα υδρογόνου ετησίως, με το μοντέλο να πωλείται σε όλο τον κόσμο.

Στόχος της αυτοκινητοβιομηχανίας από τη Νότιο Κορέα είναι να μειώσει τη συνολική μέση κατανάλωση των μοντέλων της κατά 25% από τα επίπεδα του 2014 και για να το πετύχει αυτό θα αντικαταστήσει 7 από τις 10 οικογένειες κινητήρων της, θα μειώσει το βάρος των μελλοντικών της μοντέλων κατά 5%, με αυτά να προσφέρονται με πιο αποδοτικά κιβώτια ταχυτήτων.