Κάτω από την C-Class, η Mercedes έχει 5 μοντέλα στην compact κατηγορία, την A-Class, την B-Class, την CLA, την CLA Shooting Brake και την GLA. Όμως σε σημερινή του δήλωση από την Ουγγαρία ο product manager της γερμανικής εταιρίας, Marco Ebler, ανακοίνωσε ότι μέσα στα επόμενα χρόνια αυτά θα αυξηθούν σε οχτώ.

Το πρώτο εξ αυτών, έστω και σε πρωτότυπη μορφή, θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Σανγκάη, που ανοίγει τις πύλες τις σε 16 ημέρες από σήμερα, και πιθανότατα θα είναι η A-Class sedan. Αυτό αναμένεται να κυκλοφορήσει στα τέλη του 2018, και οι μέχρι σήμερα πληροφορίες αναφέρουν ότι η επόμενη γενιά της A-Class να προσφέρεται και σε σεντάν έκδοση για να ανταγωνίζεται τα Audi A3 Sedan και BMW Σειρά 1 Sedan. Αυτή θα τοποθετηθεί πάνω από την CLA, κάτι που σημαίνει πως θα είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις αλλά και ακριβότερο από το τετραθέσιο coupe της γερμανικής εταιρίας.

Σχεδιαστικά θα δανείζεται στοιχεία από το Aesthetics A Concept, με το μοντέλο να χρησιμοποιεί την αναβαθμισμένη MFA αρθρωτή πλατφόρμα της Mercedes. Θα είναι προσθιοκίνητη, με το σύστημα τετρακίνησης να συναντάται στον πρόσθετο εξοπλισμό. Στη Κίνα μάλιστα θα προσφέρεται και μια έκδοση με μακρύ μεταξόνιο.