Με το ακούς την λέξη Ferrari, στο μυαλό σου αμέσως σου έρχεται το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα της Scuderia. Το Rosso Corsa, το πιο διάσημο χρώμα της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, με το κίτρινο να έπεται, με το ασημί, το μαύρο και το λευκό να ακολουθούν. Ωστόσο ποτέ δεν θα δεις εκεί έξω μια Ferrari με εργοστασιακό χρώμα το ροζ ή το μωβ για παράδειγμα. Αναρωτιέσαι το γιατί; Ο λόγος είναι απλός. Η ίδια η Ferrari δεν το επιτρέπει, όσα χρήματα και αν διατεθειμένος κάποιος πελάτης της να πληρώσει για να βαφτεί εργοστασιακά το αυτοκίνητό του σε ένα “παράξενο” χρώμα.

Σύμφωνα με τον Herbert Appleroth, CEO της Ferrari Αυστραλίας τα χρώματα όπως το ροζ, το μωβ και τα υπόλοιπα φανταχτερά χρώματα δεν ταιριάζουν στο ήθος της Ferrari. Μάλιστα υπάρχει και ένας κανόνας της ιταλικής μάρκας που δεν επιτρέπει να βγούνε από το εργοστάσιο στο Μαρανέλλο, ροζ ή Πόκεμον Ferrari.

H Ferrari όπως συμπλήρωσε ο Appleroth, προσφέρει μια μεγάλη γκάμα παραμετροποίησης, μέσω του tailor-made προγράμματός της. Συγκεκριμένα είπε:

O Enzo Ferrari συνήθιζε να λέει ο κάθε Ferrarista πρέπει να έχει διαφορετική Ferrari. Δεν θέλουμε παγκοσμίως να υπάρχουν δύο ίδιες Ferrari. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά επίπεδα εξατομίκευσης που ο κάθε ιδιοκτήτης της Ferrari μπορεί να δημιουργήσει την δική του μοναδική Ferrari.