Το έχω ξαναγράψει αρκετές φορές στο πρόσφατο παρελθόν, πως πλέον οι μεγάλες εκθέσεις αυτοκινήτων δεν έχουν την ίδια αίγλη που είχαν κάποτε, μιας οι παρουσιάσεις μέσω του διαδικτύου αλλά και διαφορετικών events που δημιουργούν οι εταιρίες, έχουν κάνει όλο και περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες να γυρνούν την πλάτη στα “διεθνή σαλόνια”.

Τον Σεπτέμβριο θα διεξαχθεί η 67η έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, μια έκθεση που γίνεται κάθε δύο χρόνια, μιας και εναλλάσσεται με αυτή του Παρισιού. Και ενώ απέχουμε σχεδόν πέντε μήνες μέχρι η έκθεση να ανοίξει τις πύλες της, ήδη 10 μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν δηλώσει πως δεν θα έχουν περίπτερο στη συγκεκριμένη έκθεση.

Συγκεκριμένα στην έκθεση της γερμανικής πόλης δεν θα δούμε μοντέλα των Alfa Romeo, DS, Fiat, Infiniti, Jeep, Mitsubishi, Nissan, Peugeot, Tesla και Volvo. Οι διοργανωτές της έκθεσης δηλώνουν πως δεν είναι και ότι πιο ευχάριστο τόσο μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες να απουσιάζουν από την έκθεση, συμπληρώνοντας πως σε αυτή θα δώσουν το παρόν περισσότερες από 50 μεγάλες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας.