Και ποιος δεν θα ήθελε στην συλλογή του την πρώτη Benetton που οδήγησε ο Schumacher

Σχετικά άρθρα

Ο λόγος για την Benetton-Ford B191 του 1991, η οποία αντικατέστησε την B190B. Το μονοθέσιο το είχαν σχεδιάσει, όπως και την B190, B190b, οι John Bernard και o Mike Coughlan. Οδηγοί στην αρχή της χρονιάς ήταν οι ίδιοι με το 1990, δηλαδή οι Nelson Piquet και Roberto Moreno, με τον δεύτερο να τον αντικαθιστά ο τότε νεαρός Michael Schumacher.

Ο Piquet βρισκόταν στο τέλος της καριέρας του, έχοντας κατακτήσει ήδη τρία παγκόσμια πρωταθλήματα, αλλά με το συγκεκριμένο μονοθέσιο κατέκτησε την τελευταία του νίκη, στον αγώνα του Καναδά. Η ομάδα κατέκτησε την 4η θέση στη βαθμολογία των κατασκευαστών, με τα χρώματα του μονοθεσίου να ήταν καινούρια, καθώς η χορηγία της Camel τα έκανε κίτρινα, με λίγο μπλε στο πλάι τους αλλά και λίγο πράσινο στο μπροστά μέρος.

Μετά το τέλος της σεζόν, όπου το πρωτάθλημα κατακτήθηκε από τον Ayrton Senna, η B191 μπήκε στο μουσείο. Την περασμένη χρόνια υπέστη ολική ανακατασκευή, και θα βγει στο σφυρί από τον οίκο Bonhams, στην δημοπρασία Spa Classic, στις 21 Μαΐου, με την εκτιμώμενη τιμή πώληση να κυμαίνεται από τα €750.000 μέχρι τα €950.000.

Να θυμίσω ότι ο όμιλος της Benetton άρχισε να ασχολείται με την F1 ως χορηγός της ομάδας της Tyrrell το 1983, στη συνέχεια της Alfa Romeo το 1984 και 1985 και τέλος της Toleman το 1985. Η Benetton F1 Ltd ιδρύθηκε στα τέλη του 1985 όταν η ιστορική ομάδα της Toleman πουλήθηκε στην οικογένεια Benetton.

Την ομάδα διοίκησε ο γνωστός σε όλους μας Flavio Briatore από το 1990 μέχρι το 1997 έχοντας στο ενεργητικό του εξαιρετικά αποτελέσματα. Το 1991 η TWR απέκτησε το ένα τρίτο των μετοχών της ομάδας και εξαιτίας αυτού, έφερε τον Tom Walkinshaw (ιδιοκτήτης της TWR) αλλά και τον Ross Brawn να καλύψουν τις θέσεις των μηχανικών της Ιταλικής ομάδας. Ο Rocco Benetton ήταν ο νεότερος γιος του Luciano Benetton, ο οποίος ανέλαβε την τύχη της ομάδας το 1998 και εξαιτίας αυτού απολύθηκε ο Flavio Briatore. Ο Rocco Benetton αντικατέστησε τον Flavio Briatore με το αφεντικό της Prodrive, David Richards, ο οποίος έμεινε μόνο για ένα χρόνο, όταν και αυτός απολύθηκε λόγω διαφωνιών που είχε με την οικογένεια Benetton για τη μελλοντική στρατηγική της ομάδας. Μετά από την αποχώρηση του Richards, ο Rocco Benetton διατήρησε την ομάδα για άλλα τρία χρόνια, μέχρι να την πουλήσει στη Renault.

Η ομάδα της Benetton έμεινε στην ιστορία για τις επιτυχίες που είχε με οδηγό τον Michael Schumacher, ο οποίος κατέχει τις 19 από τις 27 νίκες της ομάδας, αλλά και τα 2 πρωταθλήματα οδηγών που έχει στο ενεργητικό της. Με την αλλαγή των κινητήρων σε Renault, η ομάδα κέρδισε επίσης το πρωτάθλημα των κατασκευαστών το 1995, με τον Schumacher και τον Johnny Herbert.

ΠηγήBonhams

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα