Η Buick παρουσίασε στην έκθεση της Σαγκάη το Velite 5 που δεν είναι τίποτα άλλο από ένα Chevrolet Volt με τα σήματα της Buick, για την αγορά της Κίνας. Το Buick Velite 5 έχει τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά, με το Chevrolet Volt, και έτσι κινείται από έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων που αποδίδει 101 ίππους στις 5.600 σ.α.λ. –εκεί που βρίσκεται και ο κόφτης δηλαδή- και συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα που τροφοδοτείται από μία μπαταρία 18,4 kWh, η οποία είναι 12% πιο αποδοτική και ζυγίζει 45 κιλά λιγότερο από τη μπαταρία που χρησιμοποιεί η πρώτη γενιά του Volt. Η συνδυαστική ιπποδύναμη του συνόλου, φτάνει τα 149 άλογα ενώ η ροπή, τα 398 Nm.

Η ηλεκτρική αυτονομία του οχήματος, φτάνει τα 116 χιλιόμετρα ενώ κινούμενο ως υβριδικό, μπορεί να διανύσει 768 χιλιόμετρα. Όσον αφορά στις επιδόσεις του Velite 5, τα 100 χλμ/ώρα από στάση, έρχονται σε 8,5 δευτερόλεπτα ενώ η τελική του είναι 158 χλμ/ώρα.

Στο εσωτερικό υπάρχει αυτόματος κλιματισμός, σύστημα εισόδου και εκκίνησης κινητήρα χωρίς κλειδί, ηχοσύστημα της Bose και σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με οθόνη αφής 8″. Εξοπλίζεται με ενεργό cruise control, σύστημα ειδοποίησης αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας, βοηθό παρκαρίσματος, 10 αερόσακους και αυτόματη μεγάλη σκάλα φωτιστικών σωμάτων.

Η Buick αναφέρει πως το Velite 5 είναι το πρώτο ηλεκτρικό όχημα εκτεταμένης αυτονομίας που θα πουλά στην αγορά της Κίνας, ετοιμάζοντας περισσότερα plug-in υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα, τα οποία θα βγούνε στην αγορά μέσα στα επόμενα 2 χρόνια. Η παραγωγή του θα γίνεται από την κοινοπραξία SAIC-GM με αρχική τ