Σε ένα πρόσφατο promo video της, η Hyundai Αμερικής έδειξε ένα coupe μυστηριώδες μοντέλο από πηλό, σε κλίμακα 1/14, χωρίς ωστόσο να μας δίνει κάποια επιπλέον λεπτομέρεια.

Έτσι δεν ξέρουμε αν πρόκειται για κάποιο μελλοντικό μοντέλο της κορεάτικης εταιρίας, ή της Genesis, ή αν μας δείχνει τα αρχικά στάδια σχεδιασμού κάποιου concept. Όπως και να έχει, το coupe φαίνεται να έχει αρκετά επιθετικό σχεδιασμό, έντονα κεκλιμένες γυάλινες επιφάνειες, και ανάγλυφο αμάξωμα, με τα φωτιστικά σώματα να είναι αρκετά γωνιώδη. Για να μη κουράζεσαι, πήγαινε στο 1:13 και θα το δεις.

 • mixalhs7

  Νομίζω η σημαντική είδηση που προκύπτει απ το βίντεο είναι η εγγύηση 10 ετών ή 100.000 μιλίων που θα προσφέρει από δω και πέρα η Χιουνται στις ΗΠΑ

 • SAMURAI-66

  Δεν ειναι απιθανο να κανουν την εκπληξη σε κατι κοντα που να αποτελει και αναγεννηση στο πολυ εντυπωσιακο και πετυχημενο εμπορικα στην εποχη του Scoupe του 2000.

  • mixalhs7

   To S coupe παρήχθη απ το 1988 εως το 1995

  • γιατι ηταν πετυχημνεο το S-coupe ??

  • mixalhs7

   Η κατηγορία εκ φύσεως δεν προσφέρετε για μεγάλο όγκο πωλήσεων. Βεβαια στην Ελλάδα τότε πουλούσαν σα ζεστό ψωμί, γιατί ήταν πιο φτηνά με περισσότερο στάνταρτ εξοπλισμό απ τα ακριβότερα Ιαπωνικά και Ευρωπαϊκά κουπέ.

   Το πρώτο S coupe ήταν η πρώτη απόπειρα της ”νέας” τότε χιουνται να μπει στην κατηγορία.
   Βασιζόμενη στον δοκιμασμένο Ι4 της Μιτσουμπισι και στη συνταγή value for money έκανε τα πρώτα της βήματα.
   Το facelift του Scoupe απέκτησε έκδοση turbo (το δεύτερο αυτοκίνητο που είχα) ήταν δυνατό με 115 άλογα αλλά υστερούσε σε κρατημα.

   Ο αντικαταστατης του S coupe, το Coupe (Tiburon) του 1998 ήταν κάτι εντελώς καινούργιο με πινελιές στο styling απ τον πρώην σχεδιαστή της mclaren F1 Peter Stevens, με φανταστικούς για την εποχή ατμοσφαιρικους DOCH 16V κινητήρες και με την Porsche να έχει αναλάβει το όλο στήσιμο του αυτοκινήτου.